Hlavní navigace

Názor k článku Sčítání.cz: jak to příště zvládnout lépe aneb úvahy o dnešním IT od Miroslav Šilhavý - Tedy, jestli bych si dovolil vlastní zkušenost, ona...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2021 11:01

    Miroslav Šilhavý

    Tedy, jestli bych si dovolil vlastní zkušenost, ona zmíněná použitá funkce vyhledávání s našeptáváním se prostě v tomto objemu dat dostatečně optimalizovat nedá.

    Ale jo, metody by se našly. Žádná tak účinná, jako když je implementovaná na straně prohlížeče, ale nulové možnosti to taky nejsou.

    Tudíž , v tomto objemu celostátních IS žádná "systémová řešení", ale naopak, povolovat už v návrhu jako naprostou výjimku, u které se velkými písmeny napíše "BUDE způsobovat trvalé problémy a přetížení", a ať se pod to laskavě někdo zodpovědný podepíše, a nese si za to potom osobní zodpovědnost.

    Souhlas. Někdo by měl nést odpovědnost i za to, že to nenapsal.

    A za druhé, když už tedy, tak se to mohlo poměrně jednoduše předem omezit na co nejmenší lokalitu. Což třeba už jen aby uživatel zadal PSČ, jen tento rozsah adres se načetl, a jen v něm pak toto

    To nebude fungovat dobře. PSČ už spousta lidí ani nezná. Já jsem se v posledních patnácti letech stěhoval několikrát a PSČ neznám. Nepotřebuji ho, korespondence mi chodí do práce (zřídka) a úřady datovkou. PSČ má v sobě zakořeněná generace Husákových dětí a starší, protože to byla doba, kdy se to zavádělo a bylo to v životě potřeba. Dnes se lidé čím dál víc vyhýbají České poště, a nikdo jiný PSČ neprožívá.