Hlavní navigace

Názor k článku Setrvání na Windows může být neúnosně nákladné od Pavel Stárek - Ad - úporný linuxista - : ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2005 12:59

    Pavel Stárek
    Ad - úporný linuxista - : ve vašem případě jste nejspíš narazil na nějakého (podle mne) začátečníka v Linuxu.

    Ad - důvěra k Linuxu - : nevím jestli Vy máte k Linuxu důvěru (nejspíš ne) ale já ano. Pravda, zatím mi v komerčním prostředí běží jen dva malé servříky (mysql + služba napsaná v Pythonu pro sběr dat poskytnutých nějakou aplikací běžící na Windows Server 2003) a chystá se třetí a ještě několik, a mohu Vás ubezpečit že o nich ani nevím a za celý rok jsem neslyšel od provozovatele nějaký sebemenší náznak něčeho, že by Linux kleknul, nebo něco nefungovalo.


    Ad - "Windows přinesu ze kšeftu - : ano, to já taky, a hned udělám formát C:\ a nainstaluji si je znova a sám, protože tyto OEM preinstalled je hrůza a děs. Počínaje nastavením sítě a konče názvem počítače.

    Ad - "MySQL vs MS SQL - : v tom vám dám za pravdu. V té době MySQL neuměla ani vnořené selecty, natož pak nějaké triggery a uložené procedury. Já netvrdím, že MS SQL je špatný, naopak myslím si že to je jeden z (mála) velice kvalitních produktů MS. Avšak jeho cena, a přístup pohých 5 klientů - to je nářez. Jinak sem se ptal, co by jste v té době použili v případě, že by MSDE nebylo dodáváno zdarma ? Jinak pokud chcete vychytávky typu triggery a pod. zkuste se podívat na databázi PostgeSQL ( http://www.postgresql.org ), ve verzi 8 běží jako nativní aplikace (služba) Windows a samozřejmě na U*IX like systémech.

    Ad - dot net - : no nevím, mě dot NET příjde jako kopie Javy, ale jinak co se týče dot net a Linux, zkuste kouknout sem: http://www.mono-project.com/Main_Page