Hlavní navigace

Názor k článku Signal prozrazoval uživatelům, co o nich ví Instagram, výsledkem je blokace účtu od nil nil - Facebook de facto provozuje největší reklamní systém na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2021 9:16

    nil nil (neregistrovaný)

    Facebook de facto provozuje největší reklamní systém na světě

    Čert vem reklamy, toho svinstva se už v životě nezbavíme, ale Facebook, i další, tvoří hlavně tzv. "public square", což je ve významu místo pro výměnu názorů obyvatelstva a speciálně se to týká např. voleb.
    Výzkum z Facebooku jsem neviděl, ale výzkum na vyhledávači Google jednoznačně ukázal, že pro různé subjekty se věci k vyhledání velmi liší, abych tak řekl .... což je přesný opak toho, co se snaží zajistit různé zákony o férovosti kampaní. Ale tomu je už stejně konec počítám.

    Dobrou zprávou je, že o tzv. "Go Woke, go broke" se přesvědčuje čím dál více subjektů a tím vzrůstá pravděpodobnost, že zmizí jakékoliv blokace, protože se někteří naučí žít i s ostatními.


    Řekl bych totiž, že Facebooku ani tak nevadí jeho kritika, té na Facebooku najdete tuny, ale odvádění oveček jinam, mimo názorovou kontrolu, což je přesně případ Signal. Např. DDG takové problémy nemá.

    7. 5. 2021, 09:20 editováno autorem komentáře