Hlavní navigace

Názor k článku Signal prozrazoval uživatelům, co o nich ví Instagram, výsledkem je blokace účtu od Lukas1500 - Já bych to neviděl jako nějakou kampaň milionů...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2021 11:55

    Lukas1500

    Já bych to neviděl jako nějakou kampaň milionů uživatelů proti těm společnostem ale spíše jako obranu dat z vlastního profilu tím, že se naředí šumem. Používali by to jen ti, kteří by chtěli rozostřit svá data a zkomplikovat tím svou předvídatelnost.

    Provozovatelé služeb by se jistě takovým programům zuřivě bránily, zakazovaly by je ve smluvních podmínkách, snažily by se je detekovat a jejich uživatelům blokovat účty. Generátory chování uživatele by musely pracovat na úrovni vstupů z myši a klávesnice, aby nebyly rozpoznatelné.

    Uživatel takového generátoru by si vybral model chování (ve kterou dobu má používat službu, jaké má mít záliby a preference a podobně). Toho obsahu by nesmělo být nadnormální množství, protože to by vzbudilo podezření.

    Generované fotky jsou zajímavý nápad. Nějaká neuronová síť by podle vybrané kompozice fotky doplnila pozadí (místnosti/bu­dovy/krajina) a postavy s náhodně vygenerovanými tvářemi a oblečením...