Hlavní navigace

Názor k článku Skenování knih pro tablety, čtečky a telefony se Scan Tailor od Tomáš Pinkas - To JardaP, VfB, xpozitron: chápu vaše zklamání. Epub,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2012 10:41

    Tomáš Pinkas (neregistrovaný)

    To JardaP, VfB, xpozitron: chápu vaše zklamání. Epub, mobi, OCR v mém článku skutečně nenajdete, nutno říci, že zcela záměrně. Vysvětlím: osobně zastávám názor, že OCR se hodí pro beletrickou nebo jinou oddechovou literaturu. Tedy pro texty, kde člověk rozpozná chybu OCR vlastním úsudkem. Ale zkuste se učit třeba matematiku z textu, o kterém nevíte, zda nemohou být ve vzorcích zaměněny písmena... :-)

    Jelikož si skenuji téměř výhradně nebeletrické knihy, upřednostňuji originální text, byť ve formě obrázků, než něco, co "odhadl" OCR software. Např. poslední dobou jsem se zabýval literaturou o stavbách rodinných domů, obsahující mnoho obrázků, grafů, výpočtů tepelných ztrát, názvů materiálů a technologií. Pochybuji, že tam by OCR bylo použitelné.

    Krom toho, nesetkal jsem se s čtečkou, tabletem nebo mobilem, který by nezvládal obstojně PDF. Samozřejmě u "obrázkových" PDF rozhoduje velikost obrazovky, ale jak říkám, na mobilu se vyplatí číst si tak max. beletrii, nikoli technickou literaturu.