Hlavní navigace

Názor k článku SLAX - neobyčejná česká Live distribuce od Ondrej Prokop - Svuj nazor na Slax jsem napsal v clanku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2004 13:03

    Ondrej Prokop (neregistrovaný)

    Svuj nazor na Slax jsem napsal v clanku na http://www.abclinuxu.cz/clanky/show/57057.

    Cituji:

    ============================================

    P.S. Jak by podle mého názoru měla vypadat linuxová distribuce budoucnosti? Podívejte se na poslední vydání live distribuce SLAX - graficky velmi hezká (logo, skin pro Mplayer, prostředí Fluxbox), vyvážená skladba programů (neřeším vhodnost některých programů pro firemní desktop), rychlost je na to, že jde o live distribuci načítanou z CD-ROM, velmi dobrá (je možnost i natáhlout celé CD do RAMdisku - cca 200MB), výborné profesionální zpracování - např. po spuštění videa s titulky jsou české znaky zobrazovány správně - to nemá ani Mandrake.
    Kdybych měl v současné době někomu prezentovat systém Linux pro použití na desktopu, použil bych právě tuto distribuci. Nejen proto, že se nemusí nikam instalovat, ale protože lépe zpracovaný linuxový desktop bez dalšího nastavování jsem neviděl. Upozorním ještě, že je to distribuce vyvíjená v Čechách viz http://slax.linux-live.org/. A tímto bych chtěl poděkovat vývojářům za skvěle odvedenou práci.

    ============================================

    A porad si za tim stojim, dnesni distribuce jsou vzhledove skarede a priserne preplacane. Desitky programu na jednu a tu samou vec z nichz polovina nefunguje tak jak ma. Ve Slaxu je jen vyber toho nejlepsiho co je. (Mile mne prekvapilo SuSE 9.1, asi uz poznali, ze je lepsi kvalita nez kvantita.)

    A Slax je z CD rychlejsi nez me pracovni Windows XP.