Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 10. 2014)

1. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si společně vytvoříme propracovanou ekonomickou analýzu, staneme se hudebním mágem, podělíme se o zážitek z hraní s ostatními pařany a budeme bezpečně komunikovat přes messenger. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Giada

Giada je pokročilý nástroj pro hudební mágy. Autoři varují, že se nejedná o lehký program pro mixování hudby. Jeho výhodou je však nulová cena. Pokud však nemáte o práci DJe ani tucha, můžete se cítit v Giadě poněkud ztraceni. Software je také kompatibilní se všemi hlavními platformami.

Softwarová sklizeň (1. 10. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: sourceforge.net/projects/giada-looper/

sourceforge.net/projects/giada-looper, 0.9.1

Castawesome

Castawesome je program, který vám umožní streamovat videa z her a dění na ploše na různých službách. Můžete se tak podělit o herní zážitky na Twitch.tv nebo vysílat živý vlog na Youtube.com. Stačí jen vybrat, kam chcete streamovat, a poté nastavit různé parametry přenosu. Jen musíte brát na vědomí, že celá procedura je náročná na hardware i internetové připojení.

Softwarová sklizeň (1. 10. 2014) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/cas­tawesome/, 0.15.0

Gretl

Jste ekonom a vytváříte složitou analýzu? Pokud si chcete ušetřit malinko práci, vyzkoušejte Gretl, na kterém vývojáři pracují poctivě už pěknou řádku let. Program je multiplatformní a nabízí balíček programů, který by měl pomoci zpracovat všechny důležité informace ze širokého světa ekonomiky. Někomu však může vadit poněkud horší orientace v uživatelském prostředí.

Softwarová sklizeň (1. 10. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: sourceforge.net/pro­jects/gretl/

sourceforge.net/projects/gretl/, 1.9.92

GoldBug

Jste paranoidní a bojíte se, že vaše konverzace bude sledována? To by vám mohl pomoci zabezpečený messenger GoldBug. Ten veškeré zprávy zašifrovává a tím chrání tajemství ve vašich zprávách. Bezpečí navíc docílíte i bez složitějšího nastavování softwaru. Stačí prostě stáhnout program a komunikovat.

root_podpora

Softwarová sklizeň (1. 10. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: sourceforge.net/pro­jects/goldbug/

sourceforge.net/projects/goldbug/, 1.0.33

Blbinka

Pokud vám přišel Ingress revoluční, počkejte si na připravovanou hru s názvem Father.IO, ve které si proti ostatním hráčům rovnou zastřílíte. Jako zbraň používáte svůj mobilní telefon. O tom, jak bude projekt fungovat v reálu, si však musíme chvíli počkat. Father.IO nebyl totiž ještě uvolněn pro všechny hráče a musíte se tak zapsat do pořadníku.

Byl pro vás článek přínosný?