Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (10. 4. 2019)

10. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si nasimulujeme programy pro CNC stroje, vytvoříme snímek nebo záznam obrazovky, využijeme vysoce dynamického rozsahu a nakonec obejdeme omezení ze strany ISP.

CAMotics

CAMotics umožňuje simulovat 3osé programy v G-kódu pro CNC stroje a vizualizovat výsledky ve 3D. Dokáže simulovat pohyb a činnost nástrojů různých tvarů. Využívá vícevláknového renderování opřeného o výkon CPU. Poradí si také s parsováním, simulací, verifikací a anotací G-kódu, prohlížením a úpravou G-kódu nebo TPL, či exportem do souboru typu STL.

camotics.org/, 1.2.0

MagicCap

MagicCap je nástroj pro zachycování obrazovky a tvorbu snímků obrazovky (screenshotů) nebo záznamů ve formě GIF animace. Nabízí několik doplňkových funkcí pro vytvoření URL odkazu a jeho zkrácení, nastavení akce schránky (clipboardu), nakonfigurování způsobu ukládání do souboru nebo úpravu klávesových zkratek.

magiccap.me/, 1.0.2

HDRMerge

HDRMerge je schopen zkombinovat dvě nebo více fotografií (raw) do jednoho snímku s využitím vysoce dynamického rozsahu (HDR). Zpracovává libovolný raw snímek podporovaný dekodérem LibRaw. Pro výstup využívá DNG 1.4, což umožňuje kódování dat jako 16, 24 nebo 32bitová čísla s plovoucí desetinnou čárkou.

jcelaya.github.io/hdrmerge/, 0.4.5

GreenTunnel

GreenTunnel obchází DPI (Deep Packet Inspection) systémy mnoha ISP poskytovatelů, kteří blokují přístup k webovým službám. Využívá DNS over HTTPS a DNS over TLS pro získání skutečné IP adresy při dotazu na DNS server.

root_podpora

github.com/SadeghHayeri/GreenTunnel/, 1.2.7-beta.1

Blbinka

Jak dostat z uživatelů hesla k soukromým e-mailovým schránkám? Facebook to ví a je to překvapivě snadné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku