Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (10. 8. 2022): tvorba podnikových aplikací

10. 8. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme rozšiřitelný podnikový software, přemapujeme si klávesnici, přejmenujeme složky a soubory pomocí regulárních výrazů a nakonec si změníme barvy UI v nástrojích Google Docs.
Co se dozvíte v článku
  1. REI3
  2. kanata
  3. brename
  4. DockAfterDark
  5. Blbinka

REI3

REI3 je software, který umožňuje tvořit podnikové aplikace bez nutnosti vývoje, hostovat je on-premise nebo v cloudu a přistupovat k nim z libovolného zařízení. Aplikace lze navrhovat pomocí grafického tvůrce, nevyžadují složité nastavování a veškerý přenos dat je šifrován metodou end-to-end.

rei3.de/en/, 3.0.1

kanata

kanata je nástroj pro přemapování klávesnice a zvýšení komfortu při jejím používání. Nabízí pokročilé přizpůsobení chování kláves (např. odlišná reakce na klepnutí a přidržení klávesy, použití sekvence několika kláves apod.). Snadno lze přepínat mezi vrstvami (qwerty, dvorak, experimentální apod.). Poradí si s namapováním klávesy na libovolný Unicode znak.

github.com/jtroo/kanata, 1.0.6

brename

brename je nástroj v příkazové řádce, který umožňuje hromadné přejmenování souborů a složek s pomocí regulárních výrazů. Kontroluje potenciální konflikty, poradí si s vrácením posledních změn, podporuje také filtrování souborů a složek zápisem do regulárního výrazu.

github.com/shenwei356/brename, 2.11.1

DockAfterDark

DockAfterDark je rozšíření pro webové prohlížeče, které slouží k aplikování tmavého uživatelského rozhraní v aplikacích Google Docs. Dokáže přizpůsobit pozadí dokumentu tmavšímu odstínu nebo jakékoli barvě v dostupné nabídce, či invertovat barvy obsahu dokumentu (vyjma obrázků).

root_podpora

github.com/waymondrang/docsafterdark, 0.4.1

Blbinka

Tak přeci jen se povedlo najít způsob, jak zobrazit číslo tak, aby nezabíralo další místo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku