Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (11. 4. 2018)

11. 4. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro monitoring prostředků, vyzkoušíme klienta pro Slack, budeme vyhledávat na DuckDuckGo a seznámíme se s novým vzdáleným shellem.

gotop

Další z řady grafických monitorovacích nástrojů. Umožňuje sledovat aktuální vytížení jader procesoru, dále pevného disku a operační paměti. Zároveň monitoruje využití sítě, zaznamenává teplotu naměřenou senzory a vypisuje přehled nejnáročnějších procesů. Nástroj byl inspirován již existujícími projekty gtop a vtop.

github.com/cjbassi/gotop, 1.2.5

Wey

Wey je multiplatformní desktopový klient pro Slack. Je postaven na nativní UI knihovně Yue, forku Node.js známém jako Yode, Package Node.js projektu s Yode (Yackage) a samozřejmě na Node.js. Plán dalšího vývoje je směrován i mimo Slack.

github.com/yue/wey, 0.1.0

Eternal Terminal

Eternal Terminal je vzdálený shell, který je vybaven mechanismem pro automatické znovupřipojení, aniž by došlo k přerušení relace. Projekt představuje řešení inspirované již existujícími ssh, autossh a mosh. Terminál je k dispozici pro Ubuntu, Debian i další distribuce, stejně tak pro macOS.

mistertea.github.io/EternalTerminal/

ddgr

Jednoduchá utilita, pomocí které lze vyhledávat na DuckDuckGo z prostředí terminálu. Oproti standardnímu webovému prostředí lze například specifikovat počet zobrazených výsledku na jedné stránce. Zahrnuje podporu pro klíčová slova, DuckDuckGo Bang či HTTPS proxy. Výsledky lze regulovat dle času nebo regionu.

UX DAy - tip 2

github.com/jarun/ddgr, 1.4

Blbinka

Aneb jak efektivně vybruslit z problémů – svést to na vašeho kamaráda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku