Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (11. 6. 2014)

11. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na zajímavý poznámkový blok určený pro ruční poznámky, budeme instalovat software alternativně, ale o to víc efektivně. Převedeme několik zvukových souborů na nové formáty a stáhneme sbírku fotek z Flickru. Jako vždy nechybí blbinka.

Jscribble

Jscribble je klasický poznámkový blok s tou výjimkou, že do něj nepíšete pomocí klávesnice, ale ručně. Pro tvorbu kvalitních ručních poznámek se tak bez dotykové obrazovky pravděpodobně neobejdete. V Jscribble můžete vytvářet víc stránek pro zápisky nebo ty stávající mazat. Víc od programu ale nečekejte.

Softwarová sklizeň (11. 6. 2014) - obrázky k článku.

launchpad.net/jscribble, 1.7.7–2

App Grid

Pokud vám nevyhovuje Centrum softwaru pro Ubuntu či jeho deriváty, je k dispozici i alternativa v podobě programu App Grid. Jeho silnou stránkou je odlehčený, ale velmi vkusný design a hlavně rychlost. Pokud vám procházení desítek karet popisující daný software přišlo neintuitivní, App Grid by vám mohl velmi sednout. Díky své nenáročnosti se navíc hodí pro majitele slabších počítačů, na nichž běží výrazně rychleji než nativní správce softwaru.

Softwarová sklizeň (11. 6. 2014) - obrázky k článku.

appgrid.org/, 0.1.102

Fre:ac

Fre:ac je zajímavý a hlavně kvalitní konvertor zvukových souborů. Podporuje klasické formáty jako MP3, MP4, OGG, FLAC a mnoho dalších. Také  v něm můžete upravovat tagy u písniček nebo vytvářet hudební CD.

Softwarová sklizeň (11. 6. 2014) - obrázky k článku.

freac.org/, 1.021a

Flickr-downloadr

Pokud máte na službě Flickr velké množství alb a fotek, jejich opětovné stažení na harddisk může být poněkud zdlouhavé a otravné. Flickr-downloadr je manažer, který vám tuto nepříjemnost alespoň malinko ulehčí. Stačí si zvolit alba a pak naklikat fotky, které chcete stáhnout. O zbytek se už program postará sám.

root_podpora

Softwarová sklizeň (11. 6. 2014) - obrázky k článku.

flickrdownloadr.com/, 1.0.1.2

Blbinka

Slavného streetartového umělce Banksyho asi nemusím představovat. Jeden jeho fanoušek, a zdařilý stavitel z Lega, převedl jeho obrazy do poněkud kostičkovatější reality.

Byl pro vás článek přínosný?