Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (11. 8. 2021)

11. 8. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme správce souborů, zaplánujeme úkoly a schůzky, budeme monitorovat síťový provoz na úrovni procesů a nakonec zapíšeme poznámky.
Co se dozvíte v článku
  1. Sigma File Manager
  2. VIR
  3. Netproc
  4. nimblenote
  5. Blbinka

Sigma File Manager

Sigma File Manager je správce souborů s chytrým globálním vyhledáváním, které akceptuje překlepy, chybné pořadí slov či chybějící symboly.

Podporuje práci v několika relacích pomocí karet, umožňuje sdílení souborů s ostatními zařízeními v síti, filtrování souborů a složek, stahování souborů z internetu, ovládání pomocí zkratek, archivaci dat, náhled vybraných typů souborů, či ochranu souborů před smazáním nebo úpravou.

github.com/aleksey-hoffman/sigma-file-manager, 1.2.0

VIR

VIR umožňuje zapsat úkoly a schůzky do kalendáře a nechat si vygenerovat časový plán. Aplikace upozorní na případné konflikty a dokáže předcházet situacím, kdy si naplánujete příliš mnoho práce nebo nastavíte nereálný termín dokončení. VIR nabízí tři pohledy – kalendář, strukturovaný seznam a frontu.

github.com/TommyX12/VIR, 0.0.2

Netproc

Netproc je nástroj pro monitorování síťového provozu dle jednotlivých procesů. Vizualizuje každé spojení procesu, umožní zobrazit rychlosti přenosu ve zvolených jednotkách, poradí si s uložení statistik do souboru nebo nastavením protokolu (výchozí je TCP a UDP).

github.com/berghetti/netproc, 0.6.0

nimblenote

nimblenote je jednoduchá aplikace pro zapisování poznámek. Poznámky lze vyhledávat, procházet, upravovat, označovat nebo mazat bez nutnosti použití myši. Nástroj lze spustit na Linuxu, macOS i Windows.

root_podpora

github.com/nimblenote/nimblenote, 2.0.2

Blbinka

Když jediná neagresivní možnost, jak se zbavit nevyžádaných návrhů na sledování, je sledování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku