Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 6. 2019)

12. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme editor map pro domorodce z Amazonie, navrhneme si pár elektrických obvodů, nahrajeme si dění na obrazovce a řekneme si o editoru databázových záznamů.

Mapeo

Aplikace pro offline editaci map území domorodých kmenů. Používá osm-p2p pro synchronizaci s OpenStreetMap. Primárním cílem tvůrců bylo vytvořit aplikaci pro domorodé kmeny v Amazonii, aby si mohli vytvořit vlastní mapy svých území a bránit tak lépe svou kulturu a životní styl. Aplikace je zatím ve fázi vývoje a její využití je zatím omezeno pouze na území Ekvádoru.

www.digital-democracy.org/mapeo, 4.0.3

Newlogic

Software pro design elektrických obvodů. V současné době je zatím v rané fázi vývoje, takže jeho funkcionalita může být značně omezená. Má moderní jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní, ve kterém si můžete jednoduše naklikat jednotlivé součástky a pak je propojit vodiči.

github.com/ericm/newlogic, 0.1.4

mpv-screen-recorder

Jednoduchý nástroj napsaný v GTK, který umožňuje nahrávání obrazovky za pomoci přehrávače mpv. Tento přehrávač využívá knihovny FFmpeg a podporuje i všechny jejich formáty. Můžete díky němu nahrát jak celou obrazovku, tak vybrané okno nebo oblast. Stejně tak lze start nahrávání libovolně odložit nebo skrýt ukazatel myši.

gitlab.com/The_assassin/mpv-screen-recorder, 0.1.1

RecordEditor

Program napsaný v Javě určený k editaci a přehlednému zobrazení databázových záznamů z PC, Unixu a IBM sálových počítačů. Záznamy zobrazuje v přehledných tabulkách a umí editovat jak textové, tak binární soubory. Jednotlivé sloupce pak lze pohodlně upravovat nebo přesouvat.

root_podpora

sourceforge.net/projects/record-editor, 0.99

Blbinka

Že se na navigaci nedá na 100% spoléhat je jistě jasné. Jediné, na co se můžeme spolehnout, je to, že všechny cesty vedou do Říma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.