Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (12. 9. 2018)

12. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na terminál vycházející z projektu Hyper, vyzkoušíme síťový load balancer, poohlédneme se za linuxovým TcpView a nakonec se pokusíme o dodržování pravidelných přestávek při práci.

Terminus

Terminus je terminál, jehož vývoj byl významně inspirován projektem Hyper. Zahrnuje podporu pro CMD, PowerShell, PowerShell Core, Cygwin, Cmder, Git-Bash a WSL. Nemá problém s Unicode, včetně znaků s dvojnásobnou šířkou. Pro pohodlnější ovládání lze konfigurovat klávesové zkratky. Do terminálu je možné instalovat pluginy. Kromě Linuxu je terminál připraven i pro další platformy.

eugeny.github.io/terminus/, 1.0.0-alpha.55

TcpView

Nástroj pro zobrazení všech TCP a UDP připojení k systému, společně s několika souvisejícími informacemi, jako je protokol, lokální adresa, vzdálená adresa, stav, lokální a vzdálený port, uživatel nebo proces, pod kterým došlo k připojení. Nebavíme se přitom o produktu společnosti Sysinternals. Za vším stojí autor několika dalších projektů v C++.

github.com/chipmunk-sm/tcpview, 1.0.2

dispatch_ng

Síťový load balancer, kterému můžete svěřit všechna vaše internetová připojení a vytvořit z něj samostatné SOCKS5 proxy. Lze tak dosáhnout vyšší rychlosti stahování skrze download manažery využívající více vláken.

gitlab.com/akash_rawal/dispatch_ng/

Mater

Minimalistická aplikace založená na technice organizování času Pomodoro. Jedná se o multiplatformní řešení, které ve všech prostředích integruje malou ikonu v oznamovací oblasti (či v menu baru). Po jejím rozkliknutí je vidět časovač, který vyhrazuje 25 minut pro produktivní činnost a 5 minut pro přestávku. Takto lze celý proces neustále opakovat. Aplikace mění barvu podle aktuální fáze (práce – červená, přestávka – zelená).

root_podpora

github.com/jasonlong/mater, 1.0.3

Blbinka

Místní doručovací společnost funguje podobně jako aplikace Adware Doctor. S tím rozdílem, že i když zásilka nedorazí, většinou neskončí dál než za hranicemi. A hlavně víte, co jste do balíku uložili.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku