Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 2. 2019)

13. 2. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si necháme vizualizovat cestu požadavků na webový server, budeme spravovat soubory z terminálu, zapíšeme výraz v LaTeXu a uložíme jeho výstup a nakonec vybraným procesům omezíme šířku pásma.

Logstalgia

Živé procházení logu požadavků na webový server nebylo nikdy zajímavější. Logstalgia nabízí vizualizaci, která přehrává nebo streamuje logy přístupů, rozlišuje při tom pohyb objektů, které reprezentují úspěšné požadavky anebo naopak ty neúspěšné. Poradí si s několika standardizovanými access.log formáty, jako je Apache nebo Nginx. Pro spuštění vyžaduje grafickou kartu podporující OpenGL.

github.com/acaudwell/Logstalgia, 1.1.2, C++

lf

lf (list files) je terminálový souborový manažer, dle slov autora inspirovaný jiným projektem (ranger), avšak úmyslně vynechávající některé jeho funkce, které lépe zvládají externí nástroje. Využívá architektury server – klient, poradí si tedy se sdílením souborů mezi instancemi. Kromě terminfo databáze nemá program žádné závislosti.

github.com/gokcehan/lf, r10, Go

Mathematical LaTeX Helper

Mathematical LaTeX Helper je jednoduchý pomocník pro vykreslení matematického výrazu podle latexového zápisu. Výstup aktualizuje po každé úpravě. Jedním kliknutím jej umožní zkopírovat do schránky nebo uložit do souboru. Dokáže také extrahovat výraz z již vyrenderovaného obrázku nebo PDF souboru.

github.com/moritzfl/mathe­maticallatexhelper, 2.1.0.1, Java

TrafficToll

TrafficToll umožňuje omezit využití šířky pásma globálně (za síťové rozhraní) a pro jednotlivé procesy. Operuje s konfiguračním souborem v YAML formátu, kde lze nastavit globální omezení rychlosti stahování a uploadu, a vedle toho upřesnit limity pro konkrétní procesy.

root_podpora

github.com/cryzed/TrafficToll, Python

Blbinka

Ani Horst Fuchs není věčný a Amazon to moc dobře ví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku