Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 3. 2019)

13. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme procházet několik webových stránek v jednom okně, vyřešíme komplikace s bootováním ISO obrazu, spustíme Linux na Androidu a nakonec se podíváme na ncurses front-end pro liboping.

Sielo

Na první pohled prohlížeč jako každý jiný. Pro odpůrce organizace oken ale vhodná náhrada, která nevyžaduje vynaložení úsilí k otevření více webových stránek vedle sebe či pod sebou. Panely pak nabízejí všechny standardní prvky, jako jsou taby, adresní řádek nebo tlačítka pro zobrazení historie, záložek a nastavení. Sielo spustíte na Linuxu, macOS i Windows.

sielo.app/, 1.17.14

isorespin

isorespin dokáže řešit některé problémy se zaváděním živých distribucí na zařízeních Intel Atom a Intel Apollo. Komplikace lze odstranit různými cestami. Skript je schopen například přidat 32bitový GRUB bootloader, umožnit bootování ISO obrazů na libovolném zařízení Intel Apollo bez ohledu na nastavení BIOSu, upgradovat kernel na poslední nebo vybranou verzi nebo přidávat repozitáře, balíčky a skripty.

www.linuxium.com.au/how-tos

AnLinux

Pro spuštění linuxové distribuce na zařízeních s Androidem není třeba rootování. Skript se postará o stažení vaší oblíbené distribuce, dekompresi obrazu disku a namountování pomocí implementace chroot známé jako PRoot. Podporuje desktopová prostředí Xfce4, Mate, LXQt a LXDE. V omezené řádě distribucí nechybí Ubuntu, Debian, CentOS, openSUSE, Arch Linux nebo Kali.

github.com/EXALAB/AnLinux-App, 5.40

noping

Front-end postavený na ncurses, který využívá knihovnu liboping pro monitoring dostupnosti zařízení (IP adres) a zobrazení statistik prakticky v reálném čase. Barevně zvýrazňuje neobvykle vysoké nebo nízké odezvy.

Cloud 24 - tip 1

noping.cc/, 1.10.0

Blbinka

Bugatti má novou cílovou skupinu. Neradujte se předčasně, pokud nejste bohaté dítě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku