Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 9. 2017)

13. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro sledování využití aplikací, vyzkoušíme správce poznámek, rozdělíme si okno prohlížeče na několik částí a nakonec schováme data do obrázku.

TrackYourTime

Multiplatformní nástroj pro zaznamenávání celkového času stráveného používáním aplikací (procesů). Přehledně zobrazuje tabulku se statistikami ke každému procesu. Atributy informují o jeho názvu, celkovém času a relativním času, tedy jeho procentuálním vyjádření ve srovnání s ostatními aplikacemi. Součástí je i vizualizace používání aplikací podle kategorií (např. práce, prokrastinace, hry).

github.com/Allexin/TrackYourTime, 0.9.2.1

Mikidown

Pomocník pro ukládání poznámek s využitím Markdown. Umožňuje třídění jednotlivých poznámek do projektů, textové vyhledávání obsahu, procházení poznámek v editačním režimu (Markdown) nebo pomocí živého náhledu. Program integruje i správce jakýchsi poznámkových bloků pro oddělení poznámek určených pro odlišné účely.

shadowkyogre.github.io/mikidown/

Sushi Browser

Webový prohlížeč ideální (nejen) pro vývojáře s velkými monitory. Umožňuje rozdělení okna do několika částí (panelů). Díky tomu lze pracovat s konzolí, záložkami, historií, zdrojovými kódy a zároveň procházet webové stránky. Rozvržení panelů v okně prohlížeče je nastavitelné podle vlastních potřeb. Zajímavou funkcí je synchronizované rolování nebo paralelní stahování souborů.

sushib.me/, 0.3.1

ImPack

Nástroj pro uložení libovolného typu souboru do obrázku s možností zpětného převodu dat do původní podoby. K dispozici jsou volby pro zamaskování souboru včetně jeho názvu, stejně tak je možné původní soubor zašifrovat nebo komprimovat. V okně aplikace je vidět i náhled výsledného snímku, takže ve skutečnosti se opravdu jedná o obrázek a nikoliv jen o soubor s jeho příponou.

root_podpora

sourceforge.net/projects/jm-impack/, 1.4.2

Blbinka

Bezkontaktní platba kartou nebo mobilem? Tomu se dost možná bude příští generace smát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku