Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 1. 2015)

14. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Středa je tu a s ní i pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si vytvoříme databázi oblíbených filmů, nahrajeme sbírku fotek na Flickr, postavíme pár modelů ze stavebnice Lego a vytvoříme animaci ze sady fotografií. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Frogr

Frogr je mocným nástrojem pro prostředí Gnome pro nahrávání fotografií na službu Flickr. Verze 0.11 přišla s novým vzhledem a zpřehledněným uživatelským prostředím. Také byla zásadně vylepšena stabilita. Frogr umí pomoc nejen v nahrávání velkého množství fotek, ale také rovnou v prostředí aplikace můžete nastavit mnoho detailů. Například: jak se mají obrázky zobrazovat ostatním uživatelům.

Softwarová sklizeň (14. 1. 2015) - obrázky k článku
sourceforge.net

0.11, wiki.gnome.org/Apps/Frogr

Alexandra

Alexandra je sympatická aplikace pro tvorbu vlastní databáze filmů a klipů. Jednoduše zařadíte požadovaný snímek do seznamu a přidáte k němu popisek. Navíc snímky můžete i hodnotit a řadit je v žebříčku podle zadaných parametrů. Výhodou je, že program je multiplatformní.

Softwarová sklizeň (14. 1. 2015) - obrázky k článku
sourceforge.net

0.9.4, sourceforge.net/projects/alexandra-qt

JBrickBuilder

Stavění z Lega je samozřejmě nejlepší v reálném světě, ale na projektování budoucích modelů se vyplatí nějaký ten software, u kterého můžete zkoušet barvy a různé dílky. Poté můžete použít jejich seznam a ulehčit si tak práci. U JBrickBuilderu navíc potěší poměrně intuitivní uživatelské prostředí.

Softwarová sklizeň (14. 1. 2015) - obrázky k článku

1.0, jbrickbuilder.sourceforge.net/

Purplechameleon

Purplechameleon je program usnadňující vytvoření animací. Software za sebou skládá obrázky a pak je v určité rychlosti pustí. Aby animace byla co nejpřesnější, ukazuje aplikace několik obrázků dozadu. K animaci je možné přidat i zvuky či hudbu. Víc ale od aplikace nečekejte. Purplechameleon slouží spíš ke zkoušením a pokusům. Celovečerní film v něm určitě neuděláte.

root_podpora

Softwarová sklizeň (14. 1. 2015) - obrázky k článku

1.3.1, sourceforge.net/projects/pur­plechameleon/

Blbinka

Nemáte čas číst rozsáhlé a někdy i nudné zprávy o důležitých světových událostech? Instagramový účet theshortnews znázorňuje důležité novinky pomocí legofotek.

Byl pro vás článek přínosný?