Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 3. 2018)

14. 3. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro streamování obrazovky a zvuku, nastavíme si proxy pro různé aplikace, vyzkoušíme terminálový emulátor a pročistíme historii příspěvků na Redditu.

Desktop Mirror

Jednoduchý multiplatformní nástroj pro streamování obrazovky a zvuku mezi Windows, Ubuntu a XBMC. Video enkóduje do H264 a zvuk do mp3 (s využitím ffmpeg). Podporuje streamování celé obrazovky nebo specifické oblasti. Pro vyhledání dostupných vláken v lokální síti spoléhá na Mdns (Avahi).

github.com/fcwu/desktop-mirror, 0.8

Proxy changer

Proxy changer je utilita, která umožňuje definovat různé proxy a měnit nastavení různých aplikací (Atom Package Manager, .bashrc, Environment, git, Gnome, Maven, Node.js Package Manager, subversion, yum/dnf, Microsoft Visual Studio Code či Sublime Text 3 Package Control). Nabízí automatickou aktualizaci nastavení podle IP adresy, možnost ukládání hesel k proxy nebo upozornění v případě nastavení nové proxy.

github.com/okelet/proxychanger, 2018.02.27.2

Extraterm

Terminálový emulátor kompatibilní s xterm, který umožňuje přímý náhled obrázků, nabízí integraci shellu a podporuje práci v několika relacích. Zahrnuje jednoduchý způsob editace a opětovného použití výstupu předchozích příkazů. Nechybí funkcionalita pro přiblížení nebo oddálení textu či používání barevných emoji.

extraterm.org/, 0.31.0

Shreddit

Nástroj v příkazové řádce pro postupné mazání příspěvků z uživatelské historie na Redditu. Umožňuje definovat výjimky, které zůstanou ponechány. Shreddit disponuje automatizovaným řešením pro údržbu vlastního účtu a historie příspěvků.

UX DAy - tip 2

github.com/x89/Shreddit/

Blbinka

Jak si Elon Musk představuje přepravu lidí alternativním metrem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku