Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 6. 2017)

14. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zpracujeme MP4 soubory, vyzkoušíme program na správu projektů, zadministrujeme si diskusní fóra a podíváme se na jednu CRM aplikaci.

MP4Tools

Jedná se o softwarový balíček, který obsahuje dva samostatné programy pro práci se soubory ve formátu MP4. Prvním z nich je MP4Splitter, který umí rozdělit video na libovolný počet souborů bez nutnosti ho překódovat. Druhým je MP4Joiner, který zase umí libovolné MP4 soubory spojit dohromady a opět bez nutnosti jeho překódování.

sourceforge.net/projects/mp4joiner, 3.5

Libreplan

Nástroj na plánování, monitorování a kontrolu projektů s webovým rozhraním. Je vyvíjen přes Nadaci pro podporu průmyslového rozvoje a technologie Galicie, která spadá pod Ministerstvo průmyslu Galicie (autonomní území na západě Španělska). Program je napsaný v jazyce Java a je dostupný pod licencí AGPL.

www.libreplan.org, 1.4

Thredded

Program pro administraci diskusních fór. Je napsaný v jazyce Ruby a může být nainstalován i jako součást Ruby on Rails. Hlavním cílem tvůrců je vysoká vybavenost programu a zároveň jeho jednoduchost. Podporuje databáze SQLite, MySQL v5.6.4+ a PostgreSQL.

thredded.org, 0.13.0

Zurmo

Aplikace pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) vydávaná pod licencí AGPLv3. Je určená hlavně pro malé a střední firmy, kterým poskytuje všechny výhody CRM jako jsou správa kontaktů, správa aktivit, různé přehledy a grafy a spoustu dalšího. Její velkou výhodou je i její multiplatformnost, takže kromě PC ji spustíte i na mobilu nebo na tabletu (Android a iOS)

root_podpora

zurmo.org, 3.2.1

Blbinka

První den v nové práci je vždycky těžký. Ale někdy se opravdu nevyvede a stane se zároveň i tím posledním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.