Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 1. 2020)

15. 1. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vizuálně naprogramujeme jednoduchou hru, projdeme adresáře, vyzkoušíme čistě linuxového (ač electronového) klienta pro Evernote a nakonec si namícháme barvy.

Scratux

Scratux nabízí vlastní jazyk a grafické prostředí pro vizuální programování. Umožňuje navrhnout a naprogramovat interaktivní příběhy, hry a animace a sdílet výtvory s komunitou. Kdo zná projekt Scratch, jistě mu bude Scratux mnohé připomínat. Jednou z hlavních point, proč se vývojáři do Scratuxu pouštěli, bylo poskytnout kromě verzí pro Windows a macOS, také jednu verzi pro Linux. Uživatelé Scratche jsou o toto ochuzeni.

scratux.org/, 1.2.0

broot

broot umožňuje snadnou navigaci v adresářích v příkazové řádce, podobným způsobem jako činí příkaz tree. K dispozici je několik přednastavených zkratek pro příkazy mv, cp, rm a mkdir. Pro ještě pohodlnější ovládání lze nastavit vlastní zkratky. Kromě názvů složek a souborů umí zobrazit velikost nebo datum poslední úpravy.

dystroy.org/broot/, 0.11.8

Whatever

Whatever je klient pro Evernote. Jde o nezávislý projekt se všemi funkcemi a nástroji, které najdete ve webovém prohlížeči. Můžete pořizovat a ukládat poznámky, provádět synchronizaci, organizovat poznámky do zápisníků, značit poznámky štítkem nebo exportovat data do souboru. A ano, Whatever je postaven na Electronu.

cellardoor42.github.io/whatever/, 1.0.0

ColorPicker

Jednoduchý pomocník hodný svého názvu. ColorPicker umožňuje namíchat barevný odstín pomocí tři sliderů (RGB), dokáže rozpoznat barvu libovolného elementu na monitoru a poskytnout kód barvy v hexadecimálním formátu, který můžete použít třeba při grafickém navrhování webových stránek.

root_podpora

colorpicker.crea-th.at/

Blbinka

Až na ulici začne z ničeho nic mluvit auto, nemusíte se bát o svůj psychický stav. To se jen zrodil další nápad v hlavě vizionáře.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku