Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 4. 2015)

15. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme manažera pro organizaci souborů, necháme se upozorňovat na příchozí e-maily, pomocí NZBGet budeme stahovat data z Usenetu a nakonec využijeme nástroj pro malování vlastní grafiky a retušování digitálních fotografií. Nebude chybět ani blbinka.

NZBGet

Usenet downloader navržený tak, aby zajistil maximální rychlost stahování s využitím co nejmenšího množství systémových zdrojů. Běží na pozadí, ale může být konfigurován a řízen prostřednictvím webového rozhraní, nebo v terminálu. Umožňuje nastavení některých základních automatizovaných úkonů a pracuje jak na desktopech, tak na WLAN routerech, NAS úložištích či multimediálních zařízeních. Nechybí ani možnost vzdálené komunikace s aplikacemi třetích stran pomocí RPC-API. 

nzbget.net/, 14.2

Hamsi Manager

Souborový manažer a editor ID3 tagů, názvů a informací o souborech. Program nabízí schopnost opravit kódování a chyby ve znacích v souborovém systému. Podporuje změnu kódování souborů, v tomto případě si tyká například se znakovými sadami UTF-8, CP 1254, nebo třeba ISO-8859–9. Samozřejmostí každého souborového manažera je pak jednodušší organizace souborů a složek na disku. Výrobce bohužel neposkytl zdrojové kódy.

supermurat.com/Hamsi-Manager, 2.1

CheckGmail

Aplikace, která tím nejpohodlnějším způsobem informuje o nových příchozích e-mailových zprávách do schránky služby Gmail. Nenáročný pomocník, který pracuje tiše na systémové liště, sice nijak zvlášť nenadchne, ale ani neurazí. Je rychlý, bezpečný a využívá minimum prostředků ke své činnosti.

sourceforge.net/projects/checkgmail/, 1.15

Rendera

Jednoduchý nástroj pro tvorbu vlastní grafiky. Je vybaven běžnými nástroji, jako je štětec s výběrem mezi malbou a vodovými barvami, tužka, pero, sprej nebo křída. Nedílnou součástí se stala i paleta barev, klonovací štětec, efekty nebo možnost zoomování. Kromě tvorby grafiky od samého začátku lze nástroj využít také k retušování digitálních fotografií. Program je dostupný i pro Windows. 32bitová verze je k dispozici na SourceForge, 64bitová verze se prozatím nachází ve stádiu vývoje.

root_podpora

github.com/Mortis69/rendera, 0.1.3

Blbinka

Americká kapela Nirvana má už nějakou dobu odehráno a odzpíváno. Když na scéně chybí Kurt Cobain, zastoupí jej technika a úspěchuchtivý YouTuber Agranalth.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku