Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 5. 2019)

15. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme mediální server, dostaneme pod kontrolu svoje finance, přečteme si pár elektronických knih a řekneme si o nástroji na tvorbu kolekcí obrázků.

OpenFLIXR

Mediální server, který umí požadováná média automaticky stáhnout a naservírovat. K tomu používá řadu externích programů jako CouchPotato, SickRage, Headphones nebo SABnzbd na stahování a Plex Media Server na to, aby přenesl obraz na televizi, PC nebo tablet. Používá webové rozhraní s nástroji na monitorování a nastavení.

www.openflixr.com, 2.9.1

My Budget

Jednoduchý správce vašich financí. Zadáte si do něj všechny své příjmy a výdaje a díky tomu budete mít přehled, kam vaše peníze neustále mizí. Klade velký důraz na bezpečnost (jsou to přece jen vaše finance), takže veškerá data se ukládají offline a navíc má uživatel i možnost si je zašifrovat. Poskytuje i zatím omezenou možnost synchronizace s vaším bankovním účtem.

github.com/reZach/my-budget, 2.1.0

KOReader

Prohlížeč elektronických knih. Primárně se soustředí na čtečky a běží na Cervantes, Kindle, Kobo, PocketBook a Androidu, ale přes emulaci se dá rozjet i na Linuxu a macOS. Podporuje formáty PDF, DjVu, EPUB, FB2 a spoustu dalších. Navíc nabízí vyhledávání na StarDict slovníku nebo Wikipedii, rozšířené možnosti zobrazení, vícejazyčné rozhraní nebo bezdrátové sdílení knih s ostatními uživateli.

koreader.rocks, 2019.04

Free Texture Packer

Otevřený nástroj, který vám umožní zabalit kolekci obrázků pro vaši hru nebo stránky do jednoho atlasu. Poskytuje základní editační nástroje jako rotaci, ořez, identifikaci stejných obrázků nebo automatickou optimalizaci. Podporuje export do formátů Json, Xml, Css, Pixi.js, Phaser, Cocos2d, Spine, Unreal Engine, Starling a Custom exporters.

root_podpora

free-tex-packer.com, 0.5.8

Blbinka

Už vám někdy někdy někdo řekl, že ovládat chytrý telefon umí i cvičená opice? Pokud ano, tak měl pravdu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.