Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (16. 1. 2019)

16. 1. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes nás čeká grafický sekvencer, budeme tweetovat (v uvozovkách) bez otevření prohlížeče, najdeme si oblíbené aplikace v AppImage formátu a nakonec si představíme slušně řečeno rychlého souborového manažera.

IanniX

Grafický sekvencer kompatibilní se spoustou softwarových nástrojů a několika hardwarovými zařízeními, jako je Arduino, InterfaceZ, Gluion nebo Eobody. Synchronizaci provádí přes události a křivky OSC protokolu. Umí pracovat s OSC a MIDI kontroléry či senzory a video kamerami. V mnoha oblastech je schopen pracovat zcela autonomně bez potřeby interakce. IanniX je distribuován ve verzích pro Linux, macOS a Windows.

www.iannix.org/en/, 0.9.18

Tweet Tray

Ve vodách Electronu se objevil nástroj pro tweetování přímo z notifikační oblasti. Ke krátkému příběhu umožní připojit obrázek nebo fotku a poslat do světa. Tak jednoduché to je. Pro autory pochopitelně nebylo nijak komplikované uvolnit instalace pro Linux (AppImage, DEB), macOS i Windows.

github.com/jonathontoon/tweet-tray/, 1.1.4

NX Software Center

Je ve hvězdách, jak dlouho bude udržen při životě, nicméně prozatím nabízí snadný způsob vyhledávání a stahování oblíbených aplikací v přenosné podobě. Vděk patří formátu AppImage a v souvislosti s tím i webu AppImageHub, odkud jsou programy čerpány.

github.com/Nitrux/nx-software-center/, 2.1.2

Fucking Fast File-Manager

fff, nikoliv far from finished, ale fucking fast file-manager, je nenápadný souborový manažer napsaný v bashi. Prakticky mrknutím programátorského oka zobrazuje výsledky hledání, umožní provádět základní operace (kopie souborů, přejmenování, vyjmutí, vložení apod.), podporuje LS_COLORS, nabízí různá přizpůsobení (např. volbu textového editoru) či nastavení bookmarků.

UX DAy - tip 2

github.com/dylanaraps/fff/, 1.2

Blbinka

Everything is better with bluetooth, řekli si lidé z Nike.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku