Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (16. 5. 2018)

16. 5. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro manipulaci s binárními daty, procvičíme si chemii, poslechneme si hudbu a vyzkoušíme program pro tvorbu animovaných obrázků.

CalCorrupt

Aplikace pro přepis binárních souborů napsaná v Tkinteru. Nabízí více možností manipulace s daty, má jednoduché grafické rozhraní a je určená pro změnu kteréhokoliv bytu nebo sekvence bytů v obrazech nebo herních ROM. Podle autora žádná jiná linuxová aplikace s grafickým rozhraním neexistuje, což ho dovedlo k myšlence ji vytvořit.

github.com/Calendis/CalCorrupt, 0.0.5

Chemical elements quiz

Pokud studujete chemii a chcete si procvičovat elementární znalosti o prvcích, pak kromě metody pohybu šachovým koněm po periodické soustavě prvků můžete vyzkoušet i tento prográmek. Procvičování probíhá formou kvízu, ve kterém odpovídáte na otázky ohledně prvků, chemických značek a protonových čísel.

www.oligalma.com/en/downlo­ads/java/chemical-elements-quiz, 1.0

Auryo

Desktopový klient pro službu SoundCloud. Je to nezávislá aplikace, nejedná se tedy o oficiálního klienta této služby. Můžete v něm poslouchat hudbu, vyhledávat skladby a interprety nebo si tvořit vlastní playlisty. K ovládání můžete kromě myši používat i klávesové zkratky. 

auryo.com, 1.4.3

Gifcurry

Program pro tvorbu animovaných GIFů napsaný v jazyce Haskell (údajně jediný otevřený software tohoto typu napsaný v tomto jazyce). Ovládá se přes grafické rozhraní, ve kterém se jednoduše nakliká vše potřebné. Pokud patříte mezi odpůrce klikání, existuje i možnost použít příkazovou řádku. Funkce, kterou tvůrci označují za nejpřínosnější, je nástroj na ořezávání snímků.

root_podpora

lettier.github.io/gifcurry, 3.0.0.2

Blbinka

Taky vám občas zkomplikuje komunikaci automatická oprava slov, když někomu oznámíte, že jste si dali k obědu vepřovou pálenku? Teď už můžete zmást ostatní rovnou celým emailem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.