Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 1. 2018)

17. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na port Little Snitch firewallu, vyzkoušíme nástroj pro spouštění příkazů a úloh, budeme kódovat a dekódovat a nakonec nahrajeme obrázky na Flickr.

OpenSnitch

Port projektu Little Snitch, který slouží jako firewall na aplikační úrovni. To znamená, že uživatele upozorní na všechna odchozí připojení vytvořená běžícími programy. Jedná se o efektivní způsob, jak zachytit a případně blokovat nežádoucí připojení. OpenSnitch spoléhá na NFQEUE, rozšíření iptables, které umožňuje zachycení IP paketů a jejich povolení nebo zahození. Podle vývojáře je software stále v alfa verzi.

www.opensnitch.io/

Jobber

Utilita, která umožňuje spouštění libovolných příkazů nebo úloh podle definovaného plánu. Nástroj může být použit jako alternativa za klasický unixový cron. Kromě funkcionality tohoto alternativního řešení nabízí přehled obsahující historii spouštění jobů, sofistikovaný způsob spouštění jobů při vzniku chyby, stejně jako upozorňování na případné problémy. Na stránkách projektu je k dispozici kompletní dokumentace a popis použití.

dshearer.github.io/jobber/, 1.3

bin64ed

Base64 enkodér a dekodér, který umožňuje kódovat nebo dekódovat binární soubory (obrázky, PDF dokumenty a další). Podporuje dekódování textových řetězců nebo souborů zpět do původní podoby. Dokáže pracovat s velmi objemnými soubory. A je spustitelný na různých operačních systémech.

sourceforge.net/projects/base64-binary/

Frogr

Jednoduchá aplikace pro GNOME, pomocí které můžete spravovat svůj účet na Flickru. Integruje všechny základní funkce této služby, včetně uploadování obrázků a fotek, přidávání popisků nebo používání tagů (štítků). Nabízí nahrávání souborů ze vzdálených počítačů skrze různé protokoly (SMB, SSH, FTP apod.), používání více než jednoho účtu nebo manuální nastavení HTTP proxy. U uploadovaných snímků lze definovat, zda mají být zahrnuty do výsledků globálního vyhledávání.

UX DAy - tip 2

wiki.gnome.org/Apps/Frogr, 1.4

Blbinka

Ani roboti nejsou neomylní, tedy pokud se u nich neprojeví prudká změna nálady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku