Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 10. 2018)

17. 10. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na multimediální sekvencer, vyzkoušíme program pro řešení problémů, vygenerujeme kódy barev a řekneme si o nástroji pro přehrávání on-line videí.

score

Interaktivní mezimediální sekvencer. Díky němu zvládnete prostorovou a časovou organizaci prvků různých typů médií. Umožňuje vytvářet flexibilní a interaktivní scénáře určené hlavně pro umělecké instalace, výstavy nebo jakýkoliv obsah vyžadující precizní a interaktivní spouštění načasovaných událostí.

ossia.io, 2.0.0-a24

Calculist

Program pro řešitele problémů. Všechny svoje myšlenky, nápady a data napíšete do formuláře. Potom si vytvoříte příkazy a funkce, pomocí kterých je zpracujete. Výsledky pak vyexportujete do formátu CSV. Calculist používá webové rozhraní a je k dispozici pod licencí MIT.

calculist.io, 0.3.2

Colorpicker

Minimalistická aplikace, díky které rychle a jednoduše získáte hexadecimální nebo RGB kód barvy. Tento kód je možné získat buď šoupáním klasickým RGB posuvníkem nebo kliknutím na jakoukoliv barevnou plochu ať už v prohlížeči, obrázku, textovém editoru nebo kdekoliv jinde.

colorpicker.crea-th.at, 2.0.2

Lightube

Jednoduchý nástroj na vyhledávání a přehrávání videí z internetových kanálů. Každý výsledek vyhledávání má tři části: náhled videa, název videa a kanál. Kliknutím na náhled se otevře video ve vybrané aplikaci a kliknutím na kanál se spustí vyhledání seznamu videí, které se na tomto kanále nachází. Podporovány jsou služby YouTube, Dailymotion a Vimeo.

root_podpora

sebaro.pro/lightube, 2018.10.01

Blbinka

Ani americká ambasáda v Austrálii není neomylná a pošle ne zrovna vhodnou pozvánku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.