Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 4. 2019)

17. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zašifrujeme soubory, namalujeme pár storyboardů, vyzkoušíme klon starého dobrého Winampu a řekneme si něco o softwaru pro řízení vztahů se zákazníky.

FinalCrypt

Program, který zašifruje vaše soubory jednou z nejbezpečnějších kryptografických metod. Používá symetrické OTP šifrování, které bývá často popisováno jako neprolomitelné hlavně kvůli tomu, že nemá žádné omezení velikosti hesla. Další jeho výhodou je, že zvládá hromadné šifrování souborů s možností zašifrování a odšifrování až čtyř miliard souborů a složek na jeden zátah.

www.finalcrypt.org, 4.0.3

Storyboarder

Nástroj na tvorbu jednoduchých grafických konceptů – storyboardů. Je určený pro umělce, režiséry, spisovatele, pracovníky v reklamě nebo prostě pro lidi s nápadem. Poskytuje několik základních nástrojů pro kreslení (složitější kresby se dají vyrobit za pomoci pokročilejších grafických editorů), přidávání nových políček a poznámek.Výslednou animaci pak umí exportovat do Adobe Premiere, Final Cut, Avid, PDF, a animovaného GIFu.

wonderunit.com/storyboarder, 1.9.4

Webamp on desktop

Hudební přehrávač pro nostalgiky. Je založený na Webampu – webové reimplementaci legendárního Winampu 2.9 v HTML5 a JavaScriptu. Vývojáři deklarují, že se jedná více méně o software ve fázi konceptu, ale i tak poskytuje většinu funkcí z původního Winampu. Můžete v něm tedy přehrávat hudbu, tvořit playlisty a dokonce i měnit vzhled rozhraní pomocí skinů ve formátu .wsz určených pro původní Winamp 2.9.

desktop.webamp.org, 0.3.0

F-CRM

Software pro řízení vztahů se zákazníky určený pro živnostníky a drobné podnikatele. Díky němu můžete mít na jednom místě všechny kontaktní informace, dokumenty, emaily nebo záznamy hovorů. Veškerá data se ukládají do SQL databáze na vašem lokálním disku, protože autor projektu nedůvěřuje cloudovým službám.

root_podpora

github.com/jgaa/f-crm, 0.2.0

Blbinka

Máte rádi dokumentární filmy? Tak se podívejte, jak se dělá internet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.