Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 10. 2017)

18. 10. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na GUI pro síťového sniffera, vyzkoušíme nástroj pro převod formátů, začneme pracovat s terminálem trochu efektivněji a nakonec si připneme oblíbené stránky do docku.

Kismon

Klient s grafickým uživatelským rozhraním pro monitorovací software a síťový sniffer Kismet. Ten pracuje převážně s bezdrátovými Wi-Fi sítěmi (IEEE 802.11), nicméně může být rozšířen prostřednictvím pluginů pro dosažení podpory při práci s jinými sítěmi. Kismon je vybaven GUI s vizualizací mapy sítí, funkcí pro import (netxml, csv, json) a export (kmz – Google Earth, netxml, csv, json), grafem signálu pro každou síť a možností připojení k více kismet serverům současně.

www.salecker.org/software/kis­mon.html, 0.9.0

App Ciano

Jednoduchý nástroj pro převod mezi formáty multimediálních souborů (video, audio, grafika). Je postaven na FFmpeg a ImageMagick, podporuje mnoho kodeků a kontejnerů (mpeg4, mpeg, flv, avi, ogg, gif, vob, mp3, wma a další), stejně tak nabízí možnost zpracování většího množství souborů najednou. FFmpeg a ImageMagick nejsou distribuovány přímo s aplikací, ale jsou instalovány zvlášť.

robertsanseries.github.io/ci­ano/index.html, 0.1.5

fzy

Nástroj pro rychlejší práci s adresáři a soubory v prostředí terminálu. V reálném čase vyhledává možné výsledky na základě po sobě jdoucích písmen nebo podle počátečních písmen slov (resp. názvů složek a souborů). V prvně zmíněném případě nemusí být písmena přímo u sebe, pouze stačí, aby odpovídalo jejich pořadí. Nabízí se tak využití různých uživatelských zkratek, které netřeba nikde nastavovat.

github.com/jhawthorn/fzy, 0.9

Webpin

Utilita pro připnutí oblíbené webové stránky do menu s aplikacemi nebo tzv. planku (varianta docku). Aplikace je navržena speciálně pro linuxovou distribuci elementary OS. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu, samotná aplikace pak v AppCenter.

root_podpora

github.com/artemanufrij/webpin, 0.1.9

Blbinka

Vaření na rozpálené kapotě je stará škola. Solární energie se dá využít i tak, aby vám nebylo automaticky špatně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku