Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 2. 2015)

18. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme webového správce souborů napsaného v PHP a JS, využijeme služeb Alberta pro vyhledávání a spouštění aplikací či souborů, vytvoříme mediální server a nakonec přidáme geografická data do vlastních fotografií. Nebude chybět ani blbinka.

eXtplorer

Volně distribuovaná a platformně nezávislá webová aplikace sloužící jako správce souborů. Projekt je postaven na PHP a JavaScriptu. Obsahuje běžné funkce pro kopírování a přesouvání souborů / složek s podporou drag and drop, stejně tak umožňuje soubory vytvářet, přejmenovávat nebo editovat. Přístup k nim je dostupný přes FTP nebo přímo pomocí PHP. Stahování / upload souborů a vytváření / extrahování archivů je samozřejmostí.

extplorer.net/, 2.1.7

Albert

Launcher pro jednoduché vyhledávání a spouštění aplikací, otevírání složek, spouštění souborů prostřednictvím výchozích programů, vyhledávání na internetu a mnohé další. Dostupná alfa verze podporuje i změnu barevného motivu. Aktuálně vývojáři pracují na úpravách backendové části aplikace, jejíž uveřejnění je naplánováno na konec měsíce února.

github.com/ManuelSchneid3r/albert, 0.6

Media Browser

Multiplatformní software implementující serverové řešení pro domácí uživatele. Umožňuje převzít plnou kontrolu nad multimediálními soubory a přehrávat je na různých zařízeních. Je vybaven automatickou detekcí DLNA kompatibilních zařízení, možností připojit se k nim a procházet uložené soubory.

mediabrowser.tv/, 3.0.5518

PhotoPlace

Aplikace pro geotagging a vytváření Google Earth vrstev s vlastními fotografiemi. Díky GPX dokumentu z GPS zařízení je možné přidat geografická metadata ke všem fotkám ve složce. Dále je k dispozici generování KMZ vrstev pro Google Earth s rozšířenými možnostmi pro tvorbu zvukových prezentací a virtuálních prohlídek.

root_podpora

www.photoplace.io/, 0.6.1

Blbinka

Projekt Hyperloop se konečně dočkal. Nebude to dlouho trvat a vznikne testovací trať, která se postará o rychlou přepravu za poměrně nízkou cenu. Pokud vám nevadí angličtina a chcete se o „hypersmyčce“ dozvědět více, celkem obsáhlý článek zveřejnil na svých stránkách Forbes.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku