Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 5. 2022): prohlížeč pro decentralizované služby

18. 5. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme webový prohlížeč pro decentralizované služby, budeme procházet výzkumné práce, představíme si správce mapování a přesměrování portů a nakonec extrahujeme Unity assety.
Co se dozvíte v článku
  1. Beacon
  2. Sioyek
  3. UPnP PortMapper
  4. AssetRipper
  5. Blbinka

Beacon

Beacon je webový prohlížeč, který umožňuje přistupovat k decentralizovaným internetovým službám. Jeho snahou je nahradit tradiční certifikační autority decentralizovanými systémy pojmenování, DNSSEC a DANE (DNS-Based Authentication of Named Entities). Prohlížeč využívá P2P klienta pro protokol Handshake, prostřednictvím kterého synchronizuje hlavičky bloků.

impervious.com/beacon, 100.0.4896.75

Sioyek

Sioyek je nástroj k procházení dokumentů PDF, zejména výzkumných prací a technických materiálů. Umožňuje vyhledávání obsahu a přeskakování mezi jeho částmi, zobrazení přehledu obrázků, odkazů a tabulek, značení jednotlivých fragmentů dokumentu pro rychlé zpětné dohledání, vytváření záložek nebo vizuální zvýraznění textu.

github.com/ahrm/sioyek, 1.3.0

UPnP PortMapper

UPnP PortMapper je nástroj pro správu mapování a přesměrování portů pro brány a směrovače s podporou UPnP (Universal Plug and Play) v rámci lokální sítě. Umožňuje také spravovat předvolby pro různá mapování portů.

sourceforge.net/projects/upnp-portmapper/, 2.2.1

AssetRipper

AssetRipper je nástroj pro extrakci assetů (modelů, textur, scén aj.) ze serializovaných souborů ve formátech CAB, assets nebo sharedAssets, či z archivů ve formátech unity3d nebo bundle. Po extrakci umožní převod assetů do nativního formátu Unity enginu.

root_podpora

github.com/AssetRipper/AssetRipper, 0.1.9.9

Blbinka

V Brazílii probíhá pilotní testování technologie pro platbu úsměvem. Vývojáři ovšem nepočítali s tím, že k tomu občas uživatel uroní slzu.

Byl pro vás článek přínosný?