Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 11. 2014)

19. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si uložíme přístupové údaje do jakési schránky na hesla, porovnáme obsah dvou souborů nebo složek. (Ne)provedeme kompletní smazání obsahu disku s možností až 100násobného přepsání dat a nakonec se zbavíme duplicitních souborů. Nebude chybět ani blbinka.

PCSecrets

Jednoduchý správce hesel, který funguje jako většina ostatních – je přístupný pod hlavním heslem. Kromě ukládání zabezpečených informací o uživatelských účtech a přístupových údajích je možné využít i několik dalších funkcí, ať už se jedná o zálohování nebo synchronizaci dat s mobilní aplikací pro Android. V případě synchronizace je možné kontrolovat rozdíly mezi naposledy uloženými verzemi na PC a mobilním telefonu.

pcsecrets.sourceforge.net/, 1.1.3

Lotuh

Nástroj pro porovnání dvou souborů nebo složek. Poskytuje přehledné grafické prostředí. Několika kliknutími lze přidat do procesu porovnávání dvojici souborů nebo složek, jejichž obsah a rozdíly jsou následně zobrazeny ve dvou oddílech.

sourceforge.net/projects/lotuh/, 0.0.1

ErAce

ErAce je software dostupný jako obraz disku. Slouží k destrukci a kompletnímu smazání dat na USB nebo interním disku. Operaci provede, pokud to situace vyžaduje, i na systémovém disku, ze kterého je zaváděn OS. Kromě několika výhod, jako je například přehledné prostředí nebo možnost vymazání obsahu z více disků současně, jsou ve hře i stinné stránky. Jednou z nich je velikost ISO souboru (cca 400 MB). ErAce samozřejmě umožňuje nastavit počet přepsání (maximálně 100krát).

sourceforge.net/projects/erace/, 1.0

Fileaxy

Dalším nástrojem pro práci se soubory je Fileaxy. Jeho úkolem je odstranit duplicity, provést organizaci, realizovat nové řazení souborů, poskytnout integrovaný kalendář, vyhledávat nebo hromadně zobrazit třeba digitální fotografie. Součástí jsou i základní volby pro přejmenování nebo odstranění.

Cloud 24 - tip 1

code.google.com/p/fileaxy/, 0.7.1

Blbinka

Grafik Jacob O'neal, který je autorem projektu Animagraffs, otevřel oči všem, kteří dosud jen nevěřícně sledovali magický Moonwalk Michaela Jacksona. Vytvořil návod, který nenajdete ani na YouTube, ani v kdejakém článku, ale v GIF animaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku