Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 12. 2018)

19. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme grafického OpenVPN klienta, poohlédneme se po shellu se syntaxí Clojure, necháme si vizualizovat využití disku a nakonec budeme pracovat s okny trochu spořádanějším způsobem.

Qomui

Nezkráceně Qt OpenVPN Management UI představuje grafické rozhraní pro OpenVPN a WireGurard. Umí pracovat se všemi poskytovateli VPN, jejichž konfigurační soubory jsou distribuovány ve formátu .ovpn (OpenVPN). Nabízí funkci automatického stahování pro Mullvad, Private Internet Access, Windscribe, ProtonVPN a AirVPN. Zajišťuje ochranu před DNS a IPv6 úniky dat. Umožní obejít VPN tunel, otevřít druhý VPN tunel nebo použít VPN pouze pro specifické aplikace. Kromě GUI lze pracovat i v příkazové řádce.

github.com/corrad1nho/qomui, 0.8.0

closh

Closh kombinuje přednosti unixového shellu a jazyka Clojure. Nabízí spoustu funkcí pro manipulaci s daty, umožní psaní shellových skriptů v jazyce, který (někteří) běžně používáte pro vývoj, či pracovat nejen s prostým textem, ale i strukturovanými informacemi.

github.com/dundalek/closh, 0.3.2

crossdirstat

Sem tam si pročistit disk od zbytečných objemných souborů nebo se jen tak porozhlédnout, jaké aplikace si alokují nejvíce prostoru, není úplně od věci. Nástroj je schopen zobrazit adresářovou strukturu libovolné složky, vizualizovat využití místa na disku, procházet statistiky pro jednotlivé souborové typy či vyexportovat strukturu adresáře ve formátu JSON.

github.com/Jelmerro/crossdirstat/, 0.2.0

Wmderland

Wmderland potěší příznivce dlaždic, nebo ještě lépe – uživatele i3, kteří se porozhlížejí po ještě jednodušším řešení. Podporuje standardní úkony, jako je vertikální a horizontální tiling, přepínání mezi oknem v plovoucím / dlaždicovém režimu, přepínání mezi pracovními plochami či přesouvání oken mezi plochami. Součástí je kompatibilita s xwindow modulem Polybaru.

root_podpora

github.com/aesophor/Wmderland, 0.8.1

Blbinka

Psi jsou skvělí hlídači před zloději. Ale i je někdo musí pohlídat, aby se ráno plní sil neprobudili ač ve svém pelechu, ale u úplně jiného pána. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku