Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 2. 2020)

19. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zorganizujeme domácnost, vyzkoušíme mediální enkodér, řekneme si o klientu pro sociální sítě a uspořádáme večeři na více místech.

grocy

ERP systém pro vaši lednici s webovým rozhraním (děkuji za tip Jozefu Rihovi). Díky němu můžete efektivně řídit svou domácnost. Umí sledovat stav domácích zásob, hlídat datum spotřeby, vytvářet nákupní seznamy podle receptů, spravovat databázi receptů, vytvářet automatické nákupní seznamy a spoustu dalších užitečných věcí. K jeho provozu se dá použít jakýkoli webový prohlížeč, takže se dá provozovat na PC, na mobilu nebo tabletu bez ohledu na operační systém.

grocy.info, 2.6.0

DuMe

Jednoduchý a rychlý mediální enkodér založený na FFmpeg. Kromě základní funkcionality FFmpeg přidává další funkce jako je například podpora formátů DWA a EXR. Uživatelské rozhraní je jednoduché a přímočaré, pro pokročilejší uživatele nabízí možnost úpravy parametrů konverze. Jedná se zatím o alfa verzi, ale podle vyjádření tvůrců se dá považovat za použitelný.

rainboxlab.org/tools/dume, 0.0.8

Whalebird

Desktopový klient pro sociální sítě Pleroma a Mastodon. Mezi účty na těchto dvou sítích můžete libovolně přepínat. Jeho grafické uživatelské rozhraní je inspirováno Slackem. Podporuje notifikace na desktop v reálném čase, klávesové zkratky, změnu grafického tématu nebo vyhledávání pomocí hashtagů.

whalebird.social, 3.1.0

Running Dinner Tool

Nástroj pro organizaci Running Dinner (Jumping Dinner, Dinner Hopping). Nejedná se o žádnou večeři ve spěchu, ale o společenskou událost, při které večeříte na různých místech a s různými lidmi. Účastníci se zaregistrují předem, nástroj automaticky vytvoří plán na večer a odešle e-maily všem účastníkům s příslušnými informacemi.

UX DAy - tip 2

github.com/john-kloss/Running-Dinner-Tool, 2.3.2

Blbinka

Častou chybou bývá, že omylem místo git napíšete do příkazové řádky gti. Není problém nastavit alias gti=git. Ale proč si to trochu nezpestřit?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.