Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 4. 2023): textový editor pro psaní románů

19. 4. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme editor pro psaní románů, budeme převádět mezi formáty digitálních souborů a vyzkoušíme si přehrávač vizuálních efektů, animací a počítačové grafiky.
Co se dozvíte v článku
  1. novelWriter
  2. mrv2
  3. Vertopal-CLI
  4. gopeed
  5. Blbinka

novelWriter

novelWriter je textový editor pro psaní románů s pomocí jazyka Markdown. Umožňuje rozdělit vaše dílo takřka libovolným způsobem, a do tolika dokumentů, kolik chcete. Podporuje křížové odkazy definované vhodnými meta tagy, možnost zobrazení celé struktury románu z hlediska nadpisů, nikoliv souborů, ale také sestavení a export do jednoho dokumentu ve formátu HTML, Open Document, Markdown, PDF nebo TXT.

novelwriter.io/, 2.0.7

mrv2

mrv2, pokračovatel oblíbeného projektu mrViewer, je přehrávač vizuálních efektů (vfx), animací a počítačové grafiky. Pracuje s mnoha formáty videí a sekvencí grafických souborů (MP4, H264, Cineon, DPX, JPEG, OpenEXR, PNG, PPM, TIFF). Podporuje správu barev, tvorbu OpenTimelineIO playlistů či mapování prostředí (sférické, kubické).

github.com/ggarra13/mrv2, 0.4.0

Vertopal-CLI

Vertopal-CLI je nástroj v příkazové řádce, který umožňuje převádět mezi formáty digitálních souborů, jako jsou obrázky, dokumenty, tabulky, prezentace, e-knihy nebo fonty. Minimální využití lokálních zdrojů pro konverzi lze brát jako cenu útěchy za odesílání souborů do cloudu, kde jsou uchovávány dle autorů projektu pouze dočasně.

github.com/vertopal/vertopal-cli, 1.0.2

gopeed

gopeed (Go Speed) je jednoduchý správce stahování vyvinutý s pomocí jazyka Go a frameworku Flutter. Podporuje protokoly HTTP a BitTorrent. Poradí si také s tzv. magnet linky. Umožňuje správu fronty souborů a hromadné stahování.

root_podpora

github.com/GopeedLab/gopeed, 1.3.0

Blbinka

Amerika, země neomezených možností, kde se práva domůže i řadový občan. Občas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku