Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (2. 5. 2018)

2. 5. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes vyzkoušíme jednoduchý přehrávač hudby, podíváme se na aplikaci pro upload fotek, provedeme si pár astronomických simulací a řekneme si o dalším videopřehrávači.

LPlayer

Jednoduchý přehrávač hudby a mluveného slova. Zvládá jen několik málo formátů, konkrétně MP3, OGG, FLAC a M4a. Primárně je navržen na poslouchání podcastů, proto také obsahuje funkci, která umožňuje přehrávanou stopu zrychlit. Přehrávač je velice minimalistický a kromě přehrávacích prvků obsahuje i ekvalizér.

github.com/atareao/lplayer, 0.3.4

PhotoTeleport

Aplikace pro nahrávání fotek na internet. Zvládá nejenom nahrávání více fotek naráz, ale i souběžný zápis na několik služeb. Pokud chcete ušetřit čas při sdílení svých obrázků, tato aplikace za vás fotky upraví do příslušného formátu a nahraje každou fotku tam, kam si přejete. Kromě toho umí fotky vybavit popiskem, poznámkou a tagem (podle toho, co která služba podporuje).

www.phototeleport.com, 0.5

GLnemo2

Interaktivní 3D vizualizační nástroj pro zobrazení pozic částic plynů, halo temné hmoty, galaktické výdutě nebo galaktických disků. Je to užitečný nástroj pro astronomy, kteří pracují se simulacemi N-těles. Umí rychle zobrazovat spoustu informací a dat o tvarech, hustotě a formacích. I přesto, že se jedná o velmi specializovaný software, snažili se tvůrci jeho používání udělat co nejjednodušší.

projets.lam.fr/projects/glnemo2, 1.11.0

Monad Movie Player

Jednoduchý a minimalistický přehrávač videí napsaný v programovacím jazyce Haskell. Původně vznikl jen jako experimentální projekt, ale dnes se dostal do fáze běžné použitelnosti. Má všechny základní funkce jako přehrávání souborů z disku nebo streamování videí z webu. Jistě si říkáte: „Další videopřehrávač?“ Ano, skutečně, další videopřehrávač.

root_podpora

github.com/lettier/movie-monad, 0.0.6.0

Blbinka

Pamatujete, když jste poprvé skládali nábytek, který jste si koupili v krabici? Pokud vám to tenkrát nešlo, nezoufejte. I roboti se to museli naučit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.