Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 10. 2022): kontrola stavu portů a služeb

20. 10. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro kontrolu stavů portů a služeb, budeme spravovat lokální repozitáře, vyzkoušíme univerzální herní launcher a nakonec se budeme dotazovat na grafické procesorové jednotky skoro jako v SQL.
Co se dozvíte v článku
  1. Wait4X
  2. Malachite
  3. Lazap
  4. GPU-grabber
  5. Blbinka

Wait4X

Wait4X umožňuje periodicky kontrolovat stavy portů a služeb a automaticky spouštět nastavené příkazy po dosažení požadovaného stavu, nebo naopak po zjištění volného portu nebo nedostupné služby. Poradí si s paralelní kontrolou několika různých definic vstupů. Podporuje protokoly TCP a HTTP a databáze či služby Redis, MySQL, PostgreSQL, InfluxDB, MongoDB a RabbitMQ. Wait4X běží v příkazové řádce, nebo jej lze importovat jako pkg do vlastní aplikace v Go.

github.com/atkrad/wait4×, 2.8.0

Malachite

Malachite poskytuje nástroje pro správu lokálních repozitářů. Umožňuje vytvářet balíčky, generovat lokální repozitáře, aktualizovat lokální repozitáře nebo balíčky, vytvářet konfigurační soubory nebo inicializovat repozitáře dle konfigurace. Při aktualizaci repozitářů nebo vytváření balíčků je možné využít hromadné operace, pokud není uveden jeden konkrétní repozitář.

github.com/crystal-linux/malachite, 2.1.0

Lazap

Lazap je aplikace, která nabízí jednotné prostředí pro hry z oblíbených herních launcherů Riot Games, Epic Games Launcher a Steam. Umožňuje obdobný způsob procházení knihovny a spouštění her, na který jste zvyklí, v přehledném intuitivním kabátě. 

github.com/Lazap-Development/lazap, 0.6

GPU-grabber

GPU-grabber umožňuje dotazovat se na jednotlivé grafické procesorové jednotky (GPU) splňující zadané podmínky. Nástroj je schopen zjistit GPU, které mají konkrétní požadovanou paměť (větší/menší nebo rovno), míru využití, počet procesů nebo jiné atributy.

root_podpora

github.com/cnhaox/GPU-grabber

Blbinka

Korporátní zelená barva známého doručovatele jídla nabírá na novém významu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku