Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 11. 2019)

20. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme skenovat obsah souborů pomocí regulárních výrazů, využijeme pomocníka pro organizaci úloh spouštěných v cmd, prohlédneme si komiksy a nakonec přehrajeme rádio nebo hudbu z vlastní knihovny.

rare

rare je schopen vydolovat důležité údaje z textových souborů za pomoci regulárních výrazů a v průběhu skenu sumarizovat výstup pomocí filtru (jako v grepu), histogramu nebo numerické analýzy. Umožňuje přečíst komprimovaná data (gzip), volitelně ignorovat řádky shodující se s výrazem a rozlišovat části vstupu/výstupu pomocí barev. Pro čtení, parsování i agregaci využívá více vláken.

github.com/zix99/rare/, 0.1.18

Ten Hands

Praktický nástroj pro organizaci úloh v příkazové řádce. Umožňuje uložit pravidelně spouštěné příkazy nebo úlohy a jedním kliknutím je vykonat. Pro přehlednost lze příkazy oddělovat a zařazovat do projektů. Mimo Linux je nástroj připraven také ve verzích pro macOS a Windows. V některých případech se může hodit i varianta pro internetový prohlížeč, kterou je možné instalovat z npm.

tenhands.app/, 2.0.2

OpenComic

Jednoduše obyčejný prohlížeč prohlížeč komiksů (i manga). Nabídne základní nástroje pro ukládání stránek mezi záložky, přiblížení textu a obrázků pomocí lupy, prohlížení v režimu rolování nebo slajdů, či zobrazení jedné nebo dvou stran najednou. Umožní otevřít běžné formáty obrázků (jpg, png, apng, gif, webp, svg, bmp, ico), stejně jako archivy a PDF. Nutno zmínit použité technologie: Electron a Node.js.

github.com/ollm/OpenComic/, 0.1.4

Byte

Sympatická aplikace, do které můžete načíst svou hudební knihovnu a přehrávat skladby v playlistech či podle umělců nebo alb. Písně v playlistech lze řadit podle alba, názvu, počtu přehrání nebo data přidání. Poradí si se zobrazením metadat. Pokud vás vlastní knihovna přestane nudit, je možné vyhledat a přidat některou z online rádiových stanic.

UX DAy - tip 2

github.com/alainm23/byte/, 0.1.19

Blbinka

Někdy je dobré skrýt vážný obličej a udělat si ze sebe srandu. A nebo raději z okolí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku