Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 12. 2017)

20. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro analýzu binárních dat, vyzkoušíme monitoring hardwaru v terminálu, budeme extrahovat tabulky z PDF a nakonec si přeložíme text v shellu.

Veles

Nástroj pro analýzu a vizualizaci binárních dat. Kombinuje pokročilý hex editor, funkce pro vizualizaci dat a rozšiřitelný framework pro analýzu binárních dat. Podporuje zpětné inženýrství, steganografii, stejně jako prozkoumávání obrazů souborového systému. Veles využívá architekturu klient-server, díky které není zapotřebí řešit problémy s kompatibilitou (různé architektury, souborové formáty a kódování). Stačí převzít data ze serveru, implementovat parsovací funkci v Pythonu a vrátit výsledky.

codisec.com/veles/

gtop

Přehledný dashboard pro terminál, který v reálném čase monitoruje systémové prostředky a zjištěné informace vizualizuje pomocí grafů. Sleduje zatížení jednotlivých jader procesoru, operační paměti a virtuální paměti (swap). Zobrazuje aktuální využití sítě (stahování, uploadování) a celkové množství přenesených dat od začátku měření. Podává také informace o volném prostoru na pevném disku a vypisuje seznam spuštěných procesů.

github.com/aksakalli/gtop

Tabula

Jednoduchý nástroj pro hromadné kopírování řádků z tabulek uložených uvnitř PDF dokumentu. Dokáže extrahovat tabulková data a uložit je do CSV nebo Excel souboru. V programu můžete specifikovat stránku s tabulkou, zobrazit náhled extrahovaných dat před jejich uložením a nakonec exportovat tato tabulková dat.

tabula.technology/, 1.1.1

Translate Shell

Překladač pro shell, který ve výchozím nastavení využívá služeb Google Translator. Případně jsou v nabídce i alternativní možnosti, jako Bing Translator, Yandex.Translate, DeppL Translator nebo Apertium. Translate Shell vyžaduje GNU Awk a GNU Bash nebo Zsh.

root_podpora

www.soimort.org/translate-shell/, 0.9.6.6

Blbinka

Jeden na účet Bitcoinu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku