Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 4. 2022): minimalistický editor zdrojového kódu

20. 4. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme prohlížeč fotografií a textur, pořídíme snímek obrazovky a vytvoříme z něj plovoucí překrytí, budeme upravovat zdrojový kód a nakonec přeložíme text v obrázcích pomocí OCR.
Co se dozvíte v článku
  1. tacent view
  2. Pauspapier
  3. monolith code
  4. Manga Translator
  5. Blbinka

tacent view

tacent view je prohlížeč fotografií a textur postavený na knihovnách Tacent a Dear ImGui. Umožní korektně zobrazit alfa kanály a zkoumat či upravovat barvy jednotlivých obrazových bodů. Podporuje hromadné změny rozměrů, otáčení a zrcadlení snímků, generování contact sheet (flipbook) textur, prohlížení mipmap nebo aktivaci průhledného grafického rozhraní okna.

github.com/bluescan/tacentview, 1.0.26

Pauspapier

Pauspapier umožňuje pořídit snímek oblasti plochy a vytvořit z něho plovoucí překrytí, které můžete přesouvat po obrazovce pomocí myši či precizními pohyby libovolným směrem. Pro překrytí je možné nastavit průhlednost nebo jej dočasně zneviditelnit.

github.com/lukasbach/pauspapier, 0.0.4

monolith code

monolith code je minimalistický editor zdrojového kódu nebo prostého textu. Umožňuje upravovat zdrojové kódy, pomocí vestavěného terminálu lze spouštět příkazy a například kód zkompilovat. Editor nabízí zvýraznění syntaxe pro řadu jazyků, včetně C, C++, C#, Go, Java, PHP nebo JavaScript.

haeri.github.io/MonolithCode2/, 2.1.7

Manga Translator

Manga Translator je jednoduchá aplikace pro rozpoznání textu v obrázcích a jeho překlad do zvoleného jazyka. Vyžaduje napojení na Google Cloud Vision API pomocí vlastního klíče a dále použití jednoho z API pro samotný překlad (Google Cloud Translation API nebo DeepL API).

root_podpora

github.com/cameronkinsella/manga-translator, 2.1.1

Blbinka

Kde jinde by Samsung s touto novinkou dosáhl úspěchu, než v Jižní Koreji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku