Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 8. 2014)

20. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si uděláme pořádek v obrázcích, a to i u těch, které byly legálně zakoupené ve fotobance. Pustíme si hudbu pomocí minimalistického, ale šikovného přehrávače a naučíme se anatomii člověka. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Shutter

Shutter je linuxákům známý program na vytípávání screenshotů. Nyní dospěl už do verze 0.92 a přináší pár změn, které se týkají především uživatelů distribuce Ubuntu. Z Shutteru nadobro zmizela například integrace s mrtvým Ubuntu One. Dále byla posílená stabilita na jiných distribucích, především na Arch Linux.

Softwarová sklizeň (20. 8. 2014)

shutter-project.org, 0.92

Stock Photo Tagger

Stock Photo Tagger je editor tagů, který je uzpůsoben speciálně pro legálně pořízené obrázky z různých fotoagentur. Program umí zpracovat i dlouhý řetězec klíčových slov. Klíčová slova mohou být bez větších zásahů tříděny a duplicitní vymazány. Metadata samozřejmě můžete upravovat i u více snímků najednou. Pokud náhodou u nějakého obrázku metadata chybí, měl by se v seznamu označit červeně.

Softwarová sklizeň (20. 8. 2014)

sourceforge.net/projects/stoc­kphototagger, 1.0.0

Nulloy Music Player

Nulloy Music Player je minimalistický multiplatformní přehrávač hudby, který vsází na rychlost a jednoduché ovládání. Jednoduše přetáhnete hudební soubory do playlistu a můžete začít poslouchat. Výhodou Nulloy je i poměrně atraktivní vzhled, který se dá měnit. Program umí číst tagy a zobrazit třeba obal desky.

Softwarová sklizeň (20. 8. 2014)

nulloy.com/. 0.7.5

Manikin

Kreslíte a trochu tápete v anatomii lidského těla? Manikin je program, který vám vytvoří jako předlohu 3D postavu. Tu si můžete různě otáčet nebo přizpůsobovat její postoj. Manikin se dá dát i na flashku a přenášet od počítače k počítači. Podmínkou je však nainstalovaná Java.

UX DAy - tip 2

sourceforge.net/projects/manikin/, 2.0.8

Blbinka

O tom, proč většina lidí nejsou šprti, geekové nejsou sexy a lidé opravdu nemají rádi vědu! Více ZDE

Byl pro vás článek přínosný?