Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (21. 12. 2016)

21. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro optimalizaci systému, budeme testovat rychlost disku, vyzkoušíme audio syntetizér a nakonec si naskenujeme a uložíme obrázky.

Stacer

Nástroj pro optimalizaci systému, který umožňuje mazat cache aplikací, crash reporty a obsah log souborů. Součástí je správce automaticky spouštěných aplikací při startu. Nechybí seznam služeb s možností jejich dočasného vypnutí nebo spuštění. Pro rychlejší práci je k dispozici vyhledávací pole, a to jak pro seznam služeb, tak pro výpis nainstalovaných balíčků. Stacer je sympatický i díky vizualizaci využití CPU, paměti a pevného disku.

github.com/oguzhaninan/Stacer, 1.0.1

jDiskMark

Testování rychlosti zápisu a čtení pevného disku pomocí konfigurovatelného benchmarku. Jedná se o multiplatformní aplikaci napsanou v Javě, která umožňuje nastavení režimu testu (zápis, čtení), pořadí bloků, počtu bloků, jejich velikosti a počtu průběžně zaznamenaných hodnot. Poznatky z testu jsou uvedeny nejen číselně, ale i graficky. Uvedena je nejnižší a nejvyšší naměřená rychlost, stejně jako jejich průměr.

sourceforge.net/projects/jdiskmark/, 0.1

terminatorX

Realtimový audio syntetizér podporující zvukové soubory wav, au, ogg, mp3 nebo midi. Umožní tyto soubory přehrávat a aplikovat různé zvukové efekty v reálném čase. Pracuje s vlastními, již vestavěnými efekty, ale i s efekty přidanými pomocí LADSPA pluginů. Výbava zahrnuje také sekvencer nebo MIDI rozhraní.

terminatorx.org/, 4.0.0

QScanner

Nástroj založený na Qt, který slouží ke skenování obrázků a dokumentů. Využívá knihovnu libksane. Nabízí nastavení režimu skenování, rozlišení v DPI, jasu, kontrastu a možnosti inverze barev. Poskytuje funkce pro základní manipulaci s naskenovanými obrázky a umožňuje ukládání do bitmapových grafických souborových formátů nebo jako PDF dokument.

root_podpora

sourceforge.net/projects/qscanner/,b1

Blbinka

Až budete čekat na rodinnou vánoční návštěvu a trouba vám z ničeho nic vypoví službu, nemusíte pro hotový koláč chodit do obchodu. Stačí ho poslat do stratosféry

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku