Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 11. 2017)

22. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro tvorbu ASCII art, vyzkoušíme hudební přehrávač kombinující několik služeb, podíváme se na prohlížeč od tvůrců Pale Moon a nakonec budeme testovat regulární výrazy.

Playscii

Aplikace pro vytváření ASCII art grafiky, animací a her. Zahrnuje nástroje pro práci s průhledností, výběr znaků a barev, kreslení, gumování, otáčení, vkládání textu nebo výběr elementů. Umožňuje přizpůsobení tloušťky stopy štětce, přibližování konkrétních oblastí obrázku, práci s mřížkou, emulování grafiky z CRT obrazovek, aplikování vrstev nebo rámečků. Zajímavostí je pak konvertor bitmapové grafiky do ASCII artu.

vectorpoem.com/playscii/, 0.9.8

Mellow Player

Hudební aplikace pro přehrávání muziky prostřednictvím oblíbených cloudových služeb Spotify, Deezer, Google Player, SoundCloud, Tune In, Tidal, YouTube, Mixcloud a 8tracks. Rozumí si s nativními desktpovými notifikacemi, ukládá historii přehrávání, podporuje klávesové zkratky, stejně tak nabízí možnost rozšíření základní nabídky hudebních služeb o další skrze pluginy.

colinduquesnoy.github.io/Me­llowPlayer/, 3.1.0

Basilisk

Webový prohlížeč založený na renderovacím enginu Goanna, což je fork poněkud věhlasnějšího vykreslovacího jádra Gecko. Staví na Unified XUL Platform, podporuje NPAPI rozšíření (Java, webový přehrávač Unity, ale i multimediální nebo autentizační pluginy). Basilisk má na svědomí tým, který se již v minulosti podepsal pod jiný prohlížeč – Pale Moon.

www.basilisk-browser.org/, 2017.11.12

kiki

Pomocník pro testování regulárních výrazů. Umožňuje psaní výrazů a jejich testování proti vloženému textu. Na základě definovaného výrazu je program schopen zvýraznit první nalezený výsledek nebo zobrazit všechny nalezené shody.

root_podpora

sources.debian.net/src/kiki/0.5.6–8.1/, 0.5.6–8.1

Blbinka

Kryptodolar je pryč. Hackerům se povedlo vyprázdnit konto digitální měny Tether v hodnotě 31 miliónů dolarů a přemístit prostředky na neověřenou Bitcoin adresu. Pondělní pád o téměř 400 USD (na přibližně 7800 USD) tak má svůj důvod.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku