Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 3. 2017)

22. 3. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si bezztrátově sestříháme video, nainstalujeme Android na PC, podíváme se na vícejazyčné vstupy do unixových systémů a stáhneme si torrenty.

LosslessCut

Jednoduchý video editor, který umožňuje stříhání a úpravy videa bez jakékoliv ztráty kvality. Je založený na Chromiu a podporuje formáty MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8 a VP9.

github.com/mifi/lossless-cut, 1.5.0

Phoenix OS

Další implementace operační systému Android na platformu X86. Jedná se o fork známého Remix OS a projektu Android-x86 a klade si za cíl umožnit provoz mobilního systému od Googlu na PC nebo na notebooku. Je k dispozici v anglické a čínské jazykové mutaci.

www.phoenixos.com, 1.2.3

IBus

Projekt, který poskytuje intelligent Input Bus pro unixové systémy. Jedná se o framework pro vícejazyčné vstupy do systému. Je napsaný v jazyce C a Python a Peng Huang z Red Hatu jej vyvíjí od roku 2008.

https://github.com/ibus/ibus/wiki, 1.5.15

Deluge

Odlehčený BitTorrent klient s přehledným rozhraním, který nabízí vše, co k stahování souborů potřebujete. Existuje zde možnost přerušení a opětovného obnovení stahování, nastavení limitu rychlosti stahování, šifrování protokolu a mnoho dalšího. Poskytuje možnost ovládání jak přes příkazovou řádku, tak přes webové rozhraní a stejně tak i přes GTK rozhraní.

root_podpora

deluge-torrent.org, 1.3.14

Blbinka

Experti občas dají hlavy dohromady a upozorní svět na zajímavé skutečnosti. Třeba, že v Silicon Valley se to hemží psychopaty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.