Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 8. 2018)

22. 8. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na webový nástroj pro tvorbu diagramů, poslechneme si nejnovější čínskou muziku, vyzkoušíme jednoduchý prohlížeč obrázků a nakonec si vytvoříme několik myšlenkových map.

Draw.io

On-line aplikace pro tvorbu schémat a diagramů s otevřeným zdrojovým kódem. Přímo z prohlížeče tak můžete tvořit jakékoliv grafické vyjádření myšlenky, ať už se jedná o myšlenkovou mapu, elektrické schéma nebo organizační strukturu. Svoji práci si pak můžete uložit na Google Drive, OneDrive nebo do svého zařízení.

www.draw.io, 9.0.6

ieaseMusic

Čínský klient pro hudební službu NeteaseMusic. Tvůrci si dávají záležet hlavně na co nejelegantnějším a nejmodernějším vzhledu uživatelského rozhraní. Kromě poslechu hudby ve vysoké kvalitě z cloudu si ji můžete i stáhnout nebo sdílet na Facebooku, Twitteru, Google+ nebo WeChat.

github.com/trazyn/ieaseMusic, 1.3.0

QuickViewer

Jednoduchý prohlížeč obrázků a fotografií, který nevyžaduje instalaci ani žádné další knihovny. Zvládá všechny možné formáty statických obrázků (JPEG, PNG, GIF a TIFF), poradí si i s animovanými GIF soubory a zvládá i práci s RAW formáty (crw, cr2, nef, arw a dng). Navíc zvládá přímo číst i obsah zabalených archivů.

kanryu.github.io/quickviewer, 1.1.1

Heimer

Nástroj pro tvorbu myšlenkových map s důrazem na jednoduchost tvorby jednotlivých diagramů a rychlost. Kromě statických štítků nabízí i možnost jejich animace. Výslednou mapu pak můžete uložit ve formátu .ALZ, který je založený na XML. Heimer je napsaný v Qt a vyvíjený pod licencí GNU GPLv3.

root_podpora

github.com/juzzlin/Heimer, 1.0.0

Blbinka

Není nad to, když svůj neúspěch můžete na někoho svést. Za špatný prospěch potomka může učitel, za nízký výkon v práci vedoucí a za neúspěch v hledání bohatého partnera je nejlepší rovnou zažalovat on-line seznamku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.