Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (23. 7. 2014)

23. 7. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si společně představíme iTunes pro chudé, které má v databázi kolem 60 milionů písniček. Dále si vylepšíme prostředí GNOME a popereme se s Microsoft Office. Jako vždy nesmí na konci chybět ani oblíbená blbinka.

Atraci

Server Youtube není jen databází úžasných videí s kočičkami. Naleznete v něm i desítky milionů písniček, dokonce víc než na iTunes. Tenhle potenciál se snaží využít Youtube přehrávač jménem Atraci. Řadí písničky na Youtube do alb a umožňuje vám vytvářet playlisty. Používá se dost podobně jako Spotify. Jako bonus ale vidíte i samotný klip skladby. Chcete-li, můžete si ho roztáhnout přes celou obrazovku a sledovat něco jako vlastní hudební stanici.

Softwarová sklizeň (23. 7. 2014) - obrázky k článku

github.com/Atraci/Atraci, 0.5.2

Simple dock

Pokud uživatelům MacOSX závidíte efektní lištu ve spodní části obrazovky, nezoufejte. Na grafické prostředí GNOME existuje rozšíření, které vám dodá něco podobného. Jmenuje se Simple dock. Lze na něj dávat oblíbené aplikace, minimalizovat a maximalizovat je přes panel a kochat se zase trochu unikátním vzhledem svého desktopu.

Simple dock

code.google.com/p/shell-simple-dock

Microsoft Office Web Apps

Sem tam můžete nerazit na formát dokumentu, který LibreOffice neotevře zcela ideálně. Pokud nechcete kupovat a instalovat MS Office přes Wine, jeví se jako ideální volba použití online editoru dokumentů od Microsoftu. MS Office online apps můžete „nainstalovat“ i do své linuxové distribuce. Jde však jen o „zkratku“, která vás dovede na adresu office.live.com. I tak to ale vypadá pěkně a efektivně.

Softwarová sklizeň (23. 7. 2014) - obrázky k článku

Původní zdroj: omgubuntu.co.uk/2014/07/run-microsoft-office-web-apps-ubuntu-desktop

Odkaz ke stažení: docs.google.com

Cloud 24 - tip 1

Alternativa

Existuje ještě jedna cesta, jak se pohodlně dostat k online verzi MS Office. Existuje řada rozšíření do prohlížeče Google Chrome. Stačí pak opět kliknout v seznamu doplňků na ikonku a můžete začít rychle psát.

Rozšíření pro Google Chrome:

Blbinka

Crowdfunding je nový fenomén, který určitě stojí za to sledovat. Občas v kampaní uspějí zázračně věci, u nichž byste to nečekali. Pamatujete, jak Homer Simpson navrhoval své vlastní auto? Takhle by to dopadlo, kdyby navrhoval chladící box… ale zdá se, že byl by poté milionář. Tenhle chlaďák má šanci se stát nejúspěšnějším crowdfundingovým projektem na Kickstarteru a možná i na celém světě.

Byl pro vás článek přínosný?