Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (24. 4. 2019)

24. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na tshark s hezčím terminálovým UI, představíme si netradiční hex editor, budeme spojovat a rozdělovat dokumenty a nakonec si zkusíme správce oken postavený na Tinywm.

Termshark

Termshark nabízí přívětivější UI pro terminálově orientovanou verzi Wiresharku, který umožňuje zachytávat a zobrazovat pakety, resp. extrahovat data z HTTP streamů a ostatních protokolů. Podporuje čtení pcap souborů nebo odposlech živých rozhraní, použití zobrazovacích filtrů Wiresharku či kopírování dat paketů do schránky.

termshark.io/, 1.0.0

Hecate

Hecate je hex editor, který podobně jako pohledná verze tsharku napodobuje klasické grafické rozhraní přímo v terminálu. Umožňuje práci s více soubory v jednom okně pomocí karet. Nabízí sadu příkazů pro vyhledávání v souboru, dekódování data, přepnutí do vybraného módu (integer, text, bit pattern, float), skrytí karet, přepnutí na jinou kartu nebo zapnutí editačního režimu.

github.com/evanmiller/hecate/, 0.0.1

CLFSWM

CLFSWM je jeden z dalších správců oken, založený na Tinywm a Stumpwm. Lze jej plnohodnotně používat z klávesnice. Nabízí zkratky pro přepínání mezi okny instance spuštěného programu (procesu), výběr prvního potomka aktuálního okna či výběr nadřazeného okna aktuálního potomka.

common-lisp.net/project/clfswm/, 1212

pdfarranger

pdfarranger je jednoduchý nástroj pro spojování a rozdělování dokumentů, otáčení nebo ořezávání stránek, či změnu jejich pořadí. Jedná se o fork projektu pdfshuffler a tedy frontend pro python-pyPdf. Pokouší se o trochu aktivnější posun ve vývoji.

root_podpora

github.com/jeromerobert/pdfarranger/, 1.1.1

Blbinka

Nechcete dávat najevo obrovský úspěch vašich příspěvků? Instagram vás potěší připravovanou novinkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku