Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (24. 6. 2015)

24. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes využijeme sady nástrojů pro vytvoření honeynetu, realizujeme kontrolu proti robotům na webu, budeme komunikovat pomocí šifrovaných textových zpráv a nakonec otestujeme aplikaci pro správu a organizaci všemožných informací. Nebude chybět ani blbinka.

VoIP Honey

Jedná se o sadu nástrojů pro vytvoření honeynetu, který obsahuje honeywall a honeypot – emulující VoIP prostředí, jako jsou Asterisk PBX nebo OpenSer s plně konfigurovatelnými připojeními. Poskytuje CLI rozhraní založené na ncurses, s historií a funkcemi pro autokompletaci. Typickým využitím honeynetu je monitorování větších a rozmanitějších sítí. Honeynety a honeypoty jsou implementovány jako součásti větších síťových systémů pro detekci narušení.

sourceforge.net/projects/voiphoney/, r53

BeanieCaptcha

Captcha použitelná pro webové projekty, napsaná v PHP a JavaScriptu. Nabízí jednoduchou instalaci ve čtyřech krocích, náhodné kombinace znaků v různých stylech písma, přímou kontrolu a upozornění v případě chybějícího nebo nevalidního vstupního textového řetězce, s tím také souvisí zablokování potvrzovacího tlačítka po dobu vyplňování údajů, aby nedošlo k předčasnému odeslání formuláře s nekompletním vstupem.

sourceforge.net/projects/be­aniecaptcha/, 0.1

AleHu

Systém pro přenos nejen textových zpráv v zašifrované podobě, který zahrnuje jak serverovou (PHP), tak klientskou část (Java). Software využívá kryptografii s veřejným klíčem, díky tomu je schopen poskytnout anonymní komunikaci a ochranu soukromí. Stejně tak je třeba zmínit možnost přiložení přílohy s neomezenou velikostí a samozřejmostí je provoz vlastního messaging serveru. Systém je založen na protokolu HTTP a běží kdekoliv, kde je Java Virtual Machine.

sourceforge.net/projects/alehu/, 20150106

Bias

Multiplatformní a univerzální nástroj pro správu informací. Veškerá uživatelská data jsou zabezpečena pomocí hesla a šifrování. Kromě základní funkční výbavy programu je možné software obohatit doplňky třetích stran nebo třeba svými realizovanými nápady. Ty doplňky, které již existují, nabízejí například pokročilé vyhledávání, vedení statistik, podporu protokolů pro přenos dat, případně ikony nebo skiny pro vylepšení/rozšíření grafického prostředí.

root_podpora

bias.sourceforge.net/, 1.0.3.3

Blbinka

Po šesti letech usilovného vývoje funkce ‚Undo Send‘ pro e-mailovou schránku Gmail došlo k oficiálnímu potvrzení, že v brzké době dojde k odtržení nálepky beta. Funkce umožňuje vrátit zpět odeslání e-mailu. Pokud to tedy stihneme do 30 sekund.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku