Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (25. 4. 2018)

25. 4. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na minimalistický editor, vyzkoušíme launcher Tor Browseru, budeme zapisovat poznámky do deníku a seznámíme se s pomocníkem pro přenos souborů v LAN.

Howl

Howl je minimalistický editor postavený na LuaJIT runtimu a plně programovatelný s využitím jazyka Lua nebo Moonscript. Editor je zaměřen na ovládání z klávesnice, nabízí několik barevných variant a je spustitelný na Linuxu, FreeBSD a OpenBSD. Není vyloučena možnost portování i na ostatní operační systémy.

howl.io, 0.5.3

Tor Browser Launcher

Tor Browser Launcher je pomocník pro jednodušší instalaci a použití Tor Browseru na GNU/Linux. Dokáže zajistit stažení nejnovější verze pro konkrétní hardwarovou architekturu, přidat Tor Browser a nastavení launcheru do menu desktopového prostředí, stejně jako přehrát zvuk při otevření Tor Browseru (volitelná možnost). Součástí jsou i profily AppArmor.

github.com/micahflee/torbrowser-launcher, 0.2.9

Journée

Jednoduchá aplikace, která funguje jako digitální deník postavený na nápadu projektu RedNotebook. V okně programu je k dispozici kalendář pro přepínání mezi obsahem asociovaným s konkrétními dny. Deník si zakládá na webových technologiích Electron a Bootstrap. Je kompatibilní se systémy Linux a Windows.

adueck.github.io/journee/, 1.1.1

LanXchange

LanXchange je multiplatformní nástroj, který umožňuje přenos souborů v lokální síti. Dokáže automaticky detekovat a zobrazit soubory poskytované ostatními zařízeními. Nabízí přenos souborů i složek. Podporuje sdílení mezi dvěma různými operačními systémy. Kromě klienta pro desktopové systémy (Linux, macOS, Windows) je k dispozici i mobilní aplikace pro Android.

UX DAy - tip 2

lanxchange.com/, 1.41

Blbinka

Management Spotify konečně dospěl k tomu, že diskriminace mobilní aplikace není ta pravá cesta.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku