Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 1. 2023): emulátor na hry pro konzoli Game Boy

26. 1. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj na anotaci dokumentů, budeme sledovat kubernetes zdroje, využijeme aplikaci pro P2P sdílení souborů a nakonec si představíme emulátor pro spouštění konzolových her pro Game Boy.
Co se dozvíte v článku
  1. labelbuddy
  2. kubetui
  3. Photon
  4. mGBA
  5. Blbinka

labelbuddy

labelbuddy je aplikace pro anotaci dokumentů, zejména označování úseků textu štítky. Lze ji využít k vytváření značených dat za účelem rozpoznávání pojmenovaných entit nebo klasifikaci dokumentů. Importovat je možné soubory ve formátech JSON, JSONLines nebo prostého textu.

jeromedockes.github.io/la­belbuddy/labelbuddy/curren­t/, 0.0.9–1

kubetui

kubetui je nástroj pro monitorování zdrojů v Kubernetes. Umožňuje sledovat logy kontejnerů, zobrazit seznam zdrojů souvisejících se sítí, sledovat události, sledovat konkrétní zdroje, vybrat jmenné prostory, vybrat kontexty nebo vyhledávat.

github.com/sarub0b0/kubetui, 1.0.1

Photon

Photon je nástroj pro peer-to-peer přenos souborů mezi zařízeními na různých platformách v rámci jedné sítě prostřednictvím protokolu HTTP. Podporuje hromadný přenos souborů, umožňuje iniciovat sdílení i příjem souborů, součástí je také kompletní historie přenesených dat.

photondev.netlify.app/, 1.2.0

mGBA

mGBA je emulátor pro spouštění her pro konzole Game Boy, Game Boy Advance i Game Boy Color. Nabízí podporu solárního senzoru pro hry Boktai, vestavěnou implementaci BIOSu, skriptování pomocí Lua, vytváření snímků obrazovky, devět slotů savestate, záznam videa a jeho uložení do GIF, WebP a APNG, přemapování ovládacích prvků pro klávesnice a gamepady, načítání ze souborů ZIP a 7z, či ladění her přes příkazovou řádku.

root_podpora

github.com/mgba-emu/mgba, 0.10.1

Blbinka

Microsoft včera zažil rozsáhlý výpadek. Náprava takových problémů naštěstí není složitá. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku